Kako kafa utiče na seksualno raspoloženje žena?

Jedna od vaših omiljenih svakodnevnih navika zapravo može značajno poboljšati vaš seksualni život. Bar je to zaključak univerzitetskih studija.

Ispijanje kafe je povezano sa mnogim stvarima, uključujući neke zdravstvene beneficije kao što su duži životni vek i smanjen rizik od hroničnih bolesti. Ali da li ste znali da takođe može pozitivno uticati na vaše seksualno raspoloženje?

Studija sa Univerziteta u Teksasu pokazala je da muškarci koji piju 2 šoljice dnevno imaju 42% manje šanse da pate od erektilne disfunkcije u poređenju sa onima koji uopšte ne piju. Naučnici veruju da je to možda zato što kofein pokreće hemijsku reakciju koja povećava protok krvi opuštajući mišiće.

Druga studija sa Univerziteta u Mičigenu otkrila je da je 62% starijih, udatih žena koje su pile 2 šoljice kafe dnevno bile seksualno aktivne, u poređenju sa 38% žena koje nisu pile kafu. Za muškarce, činilo se da 1 šolja dnevno sprečava probleme vezane za nedostatak seksualne želje. Ali 2 šoljice mogu biti granica, jer su istraživači takođe otkrili da je efekat malo smanjen za muškarce koji su pili 3 ili više šoljica dnevno.

Naravno, to ne znači da se kafa automatski može smatrati afrodizijakom. Naučnici tvrde da 2 šoljice kafe mogu pozitivno uticati na seksualno raspoloženje i žena i muškaraca koji uglavnom ne konzumiraju kofein.

Šta utiče na seksualno raspoloženje žene?

Pre nego što uđemo u detalje, važno je razumeti da ne postoji „ispravan“ ili „pogrešan“ ženski libido. I sigurno ne postoji pravilo koliko često ljudi treba da imaju seks. Seksualnost je čudna stvar. Sve – od menstrualnog ciklusa do stresa na poslu – može izazvati blagu promenu u seksualnom nagonu.

Ali iznenadna promena libida takođe može, u nekim slučajevima, biti znak osnovnog medicinskog problema. Način života ili psihičko stanje žene, hormonske promene i lekovi takođe mogu uticati na njeno raspoloženje za seks.

Sledeće namirnice su korišćene tokom vekova za povećanje seksualnog nagona, a mnoge žene se zaklinju u njihovu efikasnost. Osim toga, verovatno ih već imate u kuhinji, što olakšava „probnu vožnju“.

Otkrijte ih u galeriji fotografija.

« 1 2 3 4 5 6 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group