7 namirnica koje ubijaju ćelije raka

Nema ćelija raka koje ne može biti poražena od strane našeg imunog sistema.

Jedina razlika između ćelija raka koje rastu i ćelije koje ne rastu zavisi od onoga šta smo uneli u naš organizam i zato je veoma važno obratiti pažnju na to kakvu hranu jedemo. Ovde se nalazi lista sedam najfunkcionalnijih namirnica koje mogu da potisnu razvoj ćelija raka:

1. Kurkuma

Kurkuma je najmoćniji antioksidant. Nedavna studija pokazuje da kurkuma može da inhibira formiranje metastaza. Kurkuma sadrži anti-inflamatorne i anti-oksidativne osobine i može da potisne upale ili oksidativni stres.

2. Hlorela i Spirulina

Hlorela sadrži karotenoide koji mogu da spreče razvoj ćelije raka. Ona neutrališe zagađivače i toksine i pomaže da krv prenosi kiseonik u svaku ćeliju u vašem telu. Rak ne može postojati u ćelijama koje su u potpunost snabdevene kiseonikom. Spirulina je bogata vitaminom B, K, E, magnezijumom, gvožđem i masnim kiselinama i može da ojača vaš imuni sistem. Jedna studija sprovedena u Kini pokazuje da Spirulina sprečava rast ćelija raka dojke.

3. Zeleni čaj

Zeleni čaj sadrži grupu pod nazivom flavonoidi katehini. Primarni katehin, epigalokatehin-3-O-galat (EGCG), koji se nalazi u zelenom čaju sprečava određene hemikalije da se vezuju na ćelije mišićnog tkiva u vaskularnom sistemu.

4. Povrće

Povrće je bogato vitaminima i mineralima. Brokoli, karfiol, kelj, kupus i repa sadrže konkretne hemikalije koje se rastvaraju u biološkim aktivnim jedinjenjima koja imaju antikancerogene efekte.

5. Beli luk

Kineska medicina koristi beli luk godinama u medicinske svrhe. Beli luk sadrži alicin koji je takođe najmoćniji antioksidant poznat ljudima.

6. Paradajz

Dodavanje paradajza u vaš svakodnevni meni može da smanji rizik od dobijanja mnogih vrsta raka i srčanih oboljenja. Paradajz sadrži mnoga zdrava jedinjenja, posebno karoten i likopen.

7. Alge

Morske alge kao što su arame, kombu, nori, hijiki, vakame i alge, sadrže velike količine gvožđa, magnezijuma i kalcijuma. Ovo povrće takođe sadrže antioksidante koji vam mogu pomoći da smanjite rizik od dobijanja raka debelog creva i drugih vrsta raka.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group