5 prehrambenih navika koje će vam pomoći da izgledate mlađe

Svi žele da budu zdravi, energični i izgledaju mlađe. A ishrana je jedan od najvažnijih faktora koji utiče na stanje našeg tela i na kvalitet života uopšte. Šta jedemo, koliko i kada, nužno utiče na naš izgled, aktivnost i emocionalno stanje.

Teško je poreći da je, na primer, prisustvo prekomerne težine praćeno nizom neprijatnosti, pa čak i problemima, kako estetskim, tako i fizičkim i psihološkim.

Prekomerna težina nije jedini rezultat loših prehrambenih navika. Takođe, osoba može posmatrati pogoršanje kvaliteta kože lica i tela, dosadnu kosu, lomljive nokte.

Zdrave prehrambene navike mogu vam pomoći da znatno odložite znakove starenja i izgledate mnogo mlađe od vaših godina. Evo koje treba usvojiti:

Izbegavajte prejedanje

Treba da jedete dovoljno, ali ne preterano. Da biste to uradili, važno je odrediti veličinu porcije. Najlakši način da odredite pravu veličinu porcije je veličina vašeg dlana.

Izaberite i pridržavajte se dijete

Najbolja opcija: Tri glavna obroka: doručak, ručak, večera. I dve lagane užine između obroka.

Uravnotežite svoju ishranu

Telu je potrebna dovoljna količina proteina, masti i ugljenih hidrata za pravilan rad. Možete se pridržavati prosečnih standarda, odnosno 30 proteina / 30 masti / 40 ugljenih hidrata. Da biste postigli posebne pojedinačne ciljeve, potrebno je konsultovati nutricionistu koji će odabrati ličnu ishranu.

Izaberite kvalitetnu hranu

Ono što jedemo i u kom obliku je od velike važnosti. Zbog toga je neophodno dati prednost jelima pripremljenim dijetetskim metodama. Kuvano, dinstano i na roštilju, kao i dati prednost svežem povrću i voću.

Održavajte ravnotežu vode

Voda pomaže ubrzanju metabolizma i izbacuje toksine, što blagotvorno utiče na kvalitet kože i pomaže u smanjenju viška kilograma.

Ako želite da promenite svoj način života i stav prema hrani, pažljivije pogledajte alkalnu ishranu. Ovo je sistem ishrane sa delimičnim ili potpunim odbacivanjem namirnica koje „zakiseljavaju“ telo. Svaka hrana, kada se vari, stvara kiselu ili alkalnu reakciju u telu. U slučaju da se naruši prirodna ravnoteža između kiseline i alkalije, razvijaju se razne bolesti, pogoršava se zdravstveno stanje i ubrzava proces starenja. Unapred se konsultujte sa specijalistom i napravite potrebne testove pre menjanja ishrane.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group