3 promene doručka - veći gubitak kilograma

Doručak je veoma važan obrok - može vam ulepšati ili pokvariti dan.

Svi stručnjaci se slažu da je pravilan doručak neophodan za ispravno funkcionisanje metabolizma koji će vas približiti idealnoj težini. Očigledno, ključna reč u ovoj rečenici je „pravilan“. Jer čak i ako ste jedna od onih osoba koje vode računa o ishrani, velika je verovatnoća da ćete u prvom obroku u toku dana napraviti neke vrlo česte greške koje ne dozvoljavaju brojevima na vagi da se pomere.  

Popijte smuti umesto da jedete žitarice

Dobar doručak treba da sadrži 13-20 grama proteina, 6 grama vlakana i 10-15 grama dobrih masti. Posuda žitarica, koja je jedna od najčešćih opcija za doručak, ne samo da ne obezbeđuje hranljive materije koje su vam potrebne za početak dana, već vas u većini slučajeva opterećuje sa mnogo šećera. Umesto toga, u smoothie možete staviti razno povrće i voće (vlakna), mleko ili jogurt (proteini) i laneno seme ili orašaste plodove (omega-3 masne kiseline).

Nemojte jesti doručak prerano

Sigurno ste čuli da ne treba da izlazite iz kuće bez doručka, ali ako se probudite dovoljno rano, postoji rizik da doručkujete prerano i da morate ponovo da jedete do ručka, što će na kraju dovesti do duplog unosa kalorija. Najbolje je da sačekate neko vreme da vaše telo dobije prve znake gladi pre jela.  

Da za bogat doručak - Ne za previše kalorija

Većina nas ima običaj da sok serviramo u najvećoj čaši, tost premažemo debelim slojem putera od kikirikija i jogurt prelijemo planinom meda. Doručak ne bi trebalo da pređe 400 kalorija – što je dovoljno da se obezbedi bogat obrok, bez preterivanja i previše kalorija.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group