Vežbe za postizanje savršenih trbušnjaka

Rezultat će vas impresionirati!

Jedna od najzahtevnijih, ali istovremeno impresivnih mišićnih grupa su trbušni. Na kraju krajeva, koja žena ne želi ravan stomak zimi i leti? Istina je da njihovo oblikovanje i isticanje zahteva kombinaciju mnogih stvari, pri čemu je vežbanje ključni deo. Trening abdomena se tradicionalno radi bez težine i postoji mnogo vežbi, u zavisnosti od toga gde želite da vežbate u tom trenutku.

Pored estetskog dela, trbušnjaci „igraju“ važnu ulogu u držanju tela i dugovečnosti, jer je trbušna mast odgovorna za mnoge bolesti, ali i za bolova u leđima.

Za sve navedeno predstavljamo vežbe koje će vam pomoći da dobijete savršene trbušnjake. Otkrijte ih u nastavku!

Plank

Plank vežba mnoge delove tela, a jedan od njih su trbušnjaci. To je oblik vežbanja koji daje željene rezultate bez dodavanja dodatne težine. Naravno, ako želite, stepen težine se povećava. Istovremeno, stavljanjem ove vežbe u svoju dnevnu rutinu, primetićete nakon kratkog vremena kako ćete postati fleksibilniji. Postavite laktove i dlanove na pod, pazeći da su u liniji sa ramenima, podignite kolena i držite telo čvrsto u pravoj liniji 40 ​​sekundi. Ponovite isti postupak 4 puta. Kada se osećate spremnim, povećajte vreme.

Mountain Climbers

Što brže izvodite vežbu, veće je sagorevanje kalorija. Postavite telo u položaj planka sa dlanovima na podu. Ruke su uvek u širini ramena. Počnite da eksplozivno približavate noge grudima naizmenično, držeći karlicu što je moguće stabilnijom.

Jumping Lunge

Skokovi sa iskorakom utiču na mišiće gluteusa, listove i trbušnjake. Počnite niskim iskorakom, sa levom nogom napred i oba kolena savijena pod pravim uglom. Stavljajući snagu na mekani deo stopala, skočite što više možete, menjajući noge u vazduhu da biste se spustili sa desnom nogom napred. Ovo je 1 ponavljanje. Za jedan minut pokušajte da izvedete setove od 20 ponavljanja, po 10 na svakoj nozi.  

Crunches

Crunches je jedna od najboljih i najefikasnijih vežbi za jake i zategnute trbušne mišiće. Kada se pravilno izvodi, jača mišiće i pomaže u toniranju trbušnjaka. Lezite sa ravnim leđima na pod, savijenim nogama i rukama prekrštenim na grudima ili pored glave. Veoma je važno – da biste izbegli povrede – da postoji stalan kontakt donjeg dela leđa sa podlogom. Podignite telo, dok bradu držite dalje od grudi tako da vam vrat bude u liniji sa kičmom. Vratite se na početnu poziciju i ponovite.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group