Vežba pomoću koje za dve nedelje možete imati ravan stomak

Kako da na najlakši, najjednostavniji i  najbrži način učinite vaš stomak ravnim?

Morate priznati da vam je ravan stomak (ukoliko ga nemate već), bila jedna od želja za Novu godinu. Sigurno ste rekli sebi da ćete odmah posle 1. januara krenuti na vežbe, dijetu i promeniti način života, ali su vas u tome presreli drugi praznici koji su došli nakon novogodišnje proslave, pa ste na kraju i izgubili želju za mršavljenjem, jer ipak “ima vremena do leta”.

Ali vreme leti, leto će brzo doći, a vaše navike i stomačić će biti i dalje tu. Šta raditi i kako da se izborite sa ovim “problemom”? Kao i uvek, pronašli smo savršeno rešenje koje će vas oduševiti - vežbu koja se može raditi iz kreveta! I što je najbolje, fitnes treneri preporučuju ovu vežbu kao najefektniju u skidanju masnog tkiva sa stomaka. Reč je o bodifleks vežbi za stomak, u kojoj je najbitnije disanje.

Bodifleks vežba za stomak ili “vakuum” stomaka je jednostavna vežba koju možete raditi i u krevetu, jer vam za nju nije potrebno nikakvo dizanje, okretanje, uvijanje... Samo treba da ležite i kontrolišete disanje koje je najbitnije u ovoj vežbi, i koje ustvari daje efekat ravnog stomaka. Znači, za ravan stomak iz snova vam više nisu potrebni trbušnjaci koji znaju da budu i previše naporni, pogotovo kada nemate dovoljno mesta da ih radite. Radeći ovu vežbu svakodnevno, aktiviraćete i ojačati najdublje mišiće abdomena. Ceo srednji deo tela će vam biti ojačan, a samim tim i kičma, tako da će bol u donjem delu leđa biti potpuno uklonjen, a držanje poboljšano. Istovremeno ćete čak praktikovati i jogu i pilates - što je odlično.

Kako i kada da praktikujete ovu vežbu?

Naš savet je da ovu vežbu radite odmah nakon što se probudite, dok vam je stomak i dalje prazan. Lezite na leđa i savijte noge u kolenima, a ruke spustite pored tela. Udahnite duboko i istovremeno opustite stomak što više možete, zatim naglo ispustite vazduh (biće vam lakše uz neki zvuk) i uvucite stomak što je više moguće i nemojte ponovo udisati. Držite tako kontrakovane mišiće stomaka oko 15 sekundi, pa uvucite vazduh.

Vremenom ćete moći sve duže da držite dah, pa polako povećavajte dužinu do jednog minuta. Vežbu ponovite između tri i pet puta.

Takođe, ovu vežbu možete raditi na stolici dok sedite i radite za kompjuterom ili gledate televizor ili čak dok stojite bilo gde da ste. Isprobavajte sve položaje u kojima možete da radite ove vežbe, samo je bitno da vam kičma bude prava.

Uz redovno vežbanje i zdravu ishranu, ravan stomak možete imati za dve nedelje! Počnite odmah i proverite koliko je zaista ova vežba delotvorna.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group