Umesto treninga u teretani sagorite kalorije jednostavnim kućnim aktivnostima

Ako niste ljubitelj teretane ili ako vam se ne sviđa bilo kakav trening, onda možete jednostavno da obavljate neke poslove u svojoj kući i sagorite kalorije.

U stvari, većina naših predaka uspelo je da ostane u dobroj formi radeći naporno u svakodnevnom životu. Možda zvuči banalno, ali samo zamislite ovo. Imate dve kante pune vode koje treba nositi po dvorištu kako biste zalili sve svoje biljke. Naravno, ovo treba uraditi nekoliko puta u toku dana. Da li znate da ova aktivnost može biti naporna kao i trening sa tegovima?

Ukoliko ne volite tegove, čučnjeve ili trčanje na traci pogledajte koje kućne aktivnosti će vam pomoći da sagorite kalorije.

Baštovanstvo

Ova aktivnost uključuje lopatu i kopanje zemlje. Čini da se krećete i poboljšava cirkulaciju krvi.

Pranje posuđa

Pranje sudova je takođe aktivnost koja vam pomaže da pomerite vaše telo. Umesto korišćenja mašina za pranje suđa, perite sudove ručno, jer je i rukama potreban trening.

Čišćenje podova

Čišćenje podova u celoj kući može biti dobar trening koji vas opušta. Uradite ovo svaki dan ako je moguće i ojačaćete mišiće nogu, ruku i gluteusa.

Brisanje prozora

Kada pažljivo obrišete sve fleke na prozorima temeljno koristeći krpu, sigurno ćete se složiti da ovo takođe predstavlja teži oblik vežbanja!

Trčanje sa kućnim ljubimcem

Podrazumeva se da ćete sagoreti puno kalorija kada se pokrenete zajedno sa svojim psom. Potrebno je samo 20 minuta svakog dana.

Zalivanje biljaka

Nošenje dve kofe vode u vašim rukama i šetanje po vašem vrtu definitivno se može smatrati dobrim treningom. Zalijte biljke i poboljšajte izgled svog tela.

Organizovanje svoje sobe

Kada provedete sat vremena u sređivanju svoje sobe, možete uživati u prednostima vežbanja i istovremeno, vaša soba izgleda čisto i sređeno.

Šetnja do prodavnice

Umesto da koristite automobil, hodajte do prodavnice i u povratku nosite kese u rukama. To je dobra vežba.

Ručno pranje odeće

Umesto da koristite mašinu za veš, operite ponekad odeću rukama i videćete koliko kalorija možete sagoreti kada to radite redovno.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group