Postanite osoba koja voli da vežba ujutru

Iako mislite da je to nemoguće, verujte nam - moguće je!

Znamo da je krevet „moćniji“ od vežbanja i svega i to je istina univerzuma. Ali ako želite da istonirate svaki mišić i da pravilno trenirate, u slučaju da ne znate - biće vam potrebno malo mesta u vašem rasporedu. Možete ići u teretanu nakon posla, međutim, pre biste otišli pravo kući i bacili se u krevet, zar ne?

Rano ustajanje i uskakanje u opremu za vežbanje ne može da postane navika nakon samo nedelju dana. Nekoliko studija je pokazalo da se snažne navike dobijaju tek nakon šest nedelja, ako se trenira četiri dana nedeljno. Ako možete da čekate 365 dana do svog rođendana, onda će ovih šest nedelja proleteti vrlo brzo!

1. Angažujte trenera

Da, jeste malo skuplje, ali kada imate nekog ko će da vas drži odgovornim za vaše ciljeve u vežbanju, bićete posvećeniji treninzima. Sa druge strane možete pronaći nekog prijatelja koji će vam stajati nad glavom i izigravati trenera.

2. Idite ranije na spavanje

Sviđa vam se ovo? Najozbiljnije, kada se desilo da ste otišli na spavanje u pola dva ujutru, a probudili se u šest ujutru i rekli sebi: “Spremna sam da istrčim 8 kilometara!” ? Nikada, eto kada. Najbolje bi bilo da odspavate ravno sedam sati. Nakon dobrog spavanja biće vam lakše da se izvučete iz kreveta i odete na lagano jutarnje trčanje.

3. Pripremite odeću pre spavanja

Neki ljudi kažu da bi najbolje bilo da se spava u opremi za trening. Mi kažemo da to uopšte nije tačno. Koja još žena voli da spava sa sportskim grudnjakom koji pritiska grudi i u uskim helankama? Ni jedna! Umesto toga, sve stvari koje nosite odložite blizu kreveta - sportski grudnjak, helanke, majicu... Ujutru čim ustanete, pored vas će biti oprema i neće vam biti teško da je obučete na brzinu.

4. Prijavite se na trke

Ne kažemo da morate da se prijavite na neki veliki maraton, pa da sledećih godinu dana provedete spavajući, trčeći i jedući kelj za svaki obrok. Ali trkanje bez odgovarajućeg treninga je praktično smrt za vaše mišiće. Naravno, moći ćete da je istrčite do kraja ali će vas telo boleti u narednih nekoliko dana (ne sati, dani su u pitanju, dobro ste pročitali). Makar ćete imati nešto da vas motiviše sledeći put.

5. Nemojte prekrivati prozore zavesama

Želite li da se probudite u zoru? Razmaknite zavese! Sunce je prirodni alarm, jer je jednostavno nemoguće da spavate sa svetlom koje vam bije u oči. Još jedna alternativa: Čim se probudite, upalite svetla.

6. Postavite ciljeve

Želite tonirane ruke? Istrčite trku od 8 kilometara bez stajanja. Želite da skinete masni obrok koji ste imali dan pre? Izaberite i igru i igrajte je! Niko ne želi da bude označen kao gubitnik.

7. Olakšajte svoju jutarnju rutinu

Pripremite kafu čim se probudite, ručak - noć pre, spakujte torbicu sa svim potrebnim stvarima. Praktično, spremite sve pre vremena da ne biste izgubili čitavih 40 minuta tražeći nešto i pripremajući se za trening.

8. Pripremite nekoliko alarma i postavite telefon dalje od sebe

Da li postoji dan kada ste ustali iz kreveta odmah nakon prvog alarma? Da, tako smo i mislili. Ne postoji standardno vreme kada bi trebalo da namestite alarme da se isključe, ali ako namestite da se naizmenično pale i gase, bićete iziritirani i ustaćete iz kreveta odmah. Još jedna ideja: Namestite ton alarma da bude neka energična pesma koju mnogo volite. Trebalo bi da upali.

9. Izbegavajte obroke koji nadimaju noć pre treninga

Pretpostavljamo da volite gurmanske pljeskavice i kisele krastavčiće, ali učinite stomaku uslugu i nemojte da jedete takvu vrstu hrane noć pre treninga. Na ovaj način ćete izbeći nadimanje i lakše ćete zaspati.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group