Kako će vam vežbanje pomoći da izgledate mlađe?

Vežbanje može koristiti vašoj „večnoj mladosti" i ovo su potvrdila brojna istraživanja.

Evo svega što treba da znate.

1. Magični broj 200

Vežbajte 200 minuta nedeljno – oko 30 minuta svakog dana ili 60 minuta tri puta nedeljno – i rešićete se 10 godina svog biološkog uzrasta, tvrde naučnici sa Kraljevskog koledža u Londonu. Mnogi naučnici veruju da je starenje posledica telomera (krajeva hromozoma u belim krvnim zrncima) iz razloga što oni obično postaju kraći kako starimo. Prema studiji, telomeri ljudi koji redovno vežbaju imaju istu dužinu kao i oni koji su 10 godina mlađi, a to znači bolji kardiovaskularni sistem, jači mišići i kosti i smanjen rizik od raka i srčanih bolesti.

2. Vežbanjem smanjite bore

Kretanje tela, posebno ako pruža bilo kakav otpor na mišiće, pomaže u regulisanju šećera u krvi, nešto što mnogi vodeći dermatolozi smatraju kritičnim faktorom za lepotu kože. Vežbanje mišića poboljšava sposobnost tela da reguliše šećer, tako da vaše telo efikasnije koristi glukozu za gorivo. Manje šećera u krvi smanjuje proces koji se zove glikozilacija, u kojem se molekuli šećera vezuju za kolagen i elastinska vlakna u koži, čineći je manje elastičnom i sklonijom opuštanju i boranju. 

3. Započnite vežbanje aerobika

Ako se bavite aerobikom, možete usporiti starenje i podmladiti organizam za 12 godina, pokazalo je istraživanje Univerziteta u Torontu.

Tokom aerobika usporavate starenje jer se telo hrani kiseonikom, a svaka ćelija u vašem telu postaje vitalna. Ovaj trening izvanredan je za osobe koje su dugo bile neaktivne jer pomaže da unapredite kondiciju, ojačate mišiće, poboljšate gipkost  tela, sagorite kalorije i oslobodite se stresa.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group