RIEDEL

Brend Riedel datira još s kraja devetnaestog veka iz perioda secesije, a poznat je po izradi proizvoda od  stakla…

 

U tradiciji proizvodnje, isključivo čaša i dekantera od kristala i stakla, dugoj 300 godina, kroz 11 generacija kontinuiranog porodičnog biznisa, kompanija „ Riedel“ je doprinela da vinska čaša postane znatno više od upotrebnog predmeta.

Sa Claus J. Riedel-om, polovinom 20.veka, započinje nova era u izradi čaša za alkoholna pića. Na granici sa naukom, u saradnji sa eminentnim enolozima, dolazi se do spoznaje o nužnosti efekta oblika čaše na percepciju pića, te da buke, ukus, balans i završna aroma celokupne punoće vina zavise i od oblika čaše iz koje se pije.

Isto vino pokazuje potpuno druge karakteristike kada je posluženo u različitim čašama, a razlike su izuzetno velike, tako da iskusni poznavaoci vina veruju čak da su pili drugačije vino. Ispijanje vina iz „Riedel“ čaša pokazuje veću dubinu i bolju ravnotežu, svu punoću i sveukupnu sadržajnost svake sorte vina, u poređenju sa vinom posluženim u nekim drugim čašama.

„Riedel“ postavlja temelje za izradu čaše koja je istovremeno i funkcionalna i lepa, po načelima Bauhaus dizajna, odnosno tako da forma sledi funkciju, a izuzetno tanko kristalno staklo, u ručnoj ili mašinskoj izradi, biva potpuno redukovano isključivo na telo čaše, stopu i bazu čaše. Sa kompanijom „Riedel“ rođena je čaša koja je najbolji prijatelj vina, koja fino balansira sa svim sortama grožđa i koja pretvara svaki gutljaj u vrhunski hedonistički doživljaj.

U “Riedel” kompaniji veruju da se najveći kvalitet, koji dolazi sa superiornom proizvodnjom, ocrtava u terminima boja stakla, sjaj i izuzetan prsten. Šavovi koji mogu ostati od kalupa, nežno se uklanjaju  tokom poliranja vatrom, što dovodi do kristalno čiste završne obrade. Mikroskopska hrapavost površine olovnog kristalnog stakla pomaže vinima da intenzivnije razviju aromu i pojačaju uživanje. Poreklo duvanog stakla datira iz vremena od pre dve hiljade godina. Rimljani su prvi upotrebili ovu tehniku. U Riedelu, u Kufštajnu, ekskluzivno se primenjuje izvsna ručna tehnika izrade čaša. Svaka rukom pravljena i ustima duvana čaša je posebno izrađena od strane austrijskih majstora proizvodnje čaša. Ekspertiza ovih majstora garantuje da je kvalitet svake čaše u skladu sa najvišim standardimia po kojima je “Riedel” poznat. Zbog ručne izrade, postoji jako nizak stepen tolerancije u veličini i težini svake čaše, sitnih mehurića/nesavršenosti i varijacije glatkih površina.

EVE

RIEDEL

EVE

od 1.164

SUN, MOON & STARS

"Sun, Moon & Stars" - Nušićeva: Nušićeva 25, 11000 Beograd, Srbija

 

TELEFON: +381 62 333 005

www.sunmoon-stars.com

O DISTRIBUTERU SUN, MOON & STARS

Sun, Moon & Stars je ekskluzivni distributer dekorativnih predmeta i kuhinjskog posuđa u Srbiji za najčuvenije svetske kompanije Rosenthal, Swarovski, WMF, Villeroy&Boch, Christofle, Meissen, Wedgwood, Blumarine, Valentino, Cacharel, Robbe&Berking, Riedel, Bernardaud, Hermes, Saint Louis, Lalique...


Sun, Moon & Stars je lanac luksuznih prodavnica koji posluje u okviru građevinske kompanije Intergradnja Coop, osnovane 1992. godine, specijalizovane za oblast niskogradnje i putarstva. Od 1998. godine proširujući svoju delatnost na oblast trgovine, kompanija postaje zvanični i ekskluzivni distributer za teritoriju SR Srbije vrhunskih proizvoda od najkvalitetnijeg porcelana, kristala i hromiranog čelika najčuvenijih svetskih kompanija Villeroy & Boch, Rosenthal, Swarovski i WMF.

Realizujući profesionalni cilj da Beogradu ponudimo najveći izbor kvalitetnih proizvoda za opremanje domaćinstva, najznačajnijih svetskih proizvođača, plejadi čuvenih brendova priključujemo i Christofle, Meissen, Wedgwood, Blumarine, Valentino, Cacharel, Robbe & Berking, Riedel, Bernardaud, Hermes, Saint Louis i Lalique.

Od 2008. godine proširujemo delatnost otvaranjem Showroom-a za opremanje hotela, restorana, catering službi i drugih ugostiteljskih objekata (HORECA) ekskluzivnim proizvodima sitnog inventara poznatih gastronomskih kompanija: Villeroy & Boch, Rosenthal, Bernardaud, Christofle, Robbe & Berking, Sambonet, Paderno i drugih.

Danas, Intergradnja Coop ima tri maloprodajna ekskluzivna objekta “Sun, Moon & Stars” u samom centru Beograda, uredjena i opremljena po najvišim svetskim standardima.

Tokom 2011. godine otvorena je i prva specijalizovana luksuzna prodavnica koja na više od 500m² prodajnog prostora nudi vrhunski dizajnirano i visokokvalitetno stono kuhinjsko posuđe i dekorativne predmete najznačajnijih svetskih proizvođača porcelana, kristala, stakla, hromiranog čelika i srebra.


X