Izložba Direrovih grafika u Konaku kneginje Ljubice

Internacionalna izložba grafika Albrehta Direra biće otvorena od 4. do 31. septembra u Konaku kneginje Ljubice.

Izložba koja nosi naziv "Albreht Direr i njegovi savremenici - Trijumfalna povorka cara Maksimilijana I", do sada je prikazana u više od deset gradova Evrope, a do nas je stigla zahvaljujući saradnji Muzeja grada Beograda i Istočnoslovačkog muzeja iz Košica.

Svi zainteresovani posetioci biće u prilici da vide 138 grafičkih listova, koncipiranih u dve celine. Dok je prva sačinjena od dvadeset Direrovih dela i 74 grafička ostvarenja njegovih savremenika, drugi deo, odnosno kompozicija "Trijumfalna povorka cara Maksimilijana I", sastoji se od četrdeset drvoreza, kao i četiri drvoreza velike trijumfalne kočije koju je radio Direr.

Podsećanja radi, poslednja izložba Direrovih grafika u Beogradu bila još krajem devedesetih u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti.

Ukoliko biste voleli da posetite izložbu, ali iz bilo kog razloga nećete biti u mogućnosti do kraja meseca, ona se početkom novembra seli u Galeriju Matice srpske.

E.G.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group