Porodica - Venčanje

Vodič za venčanje u stilu održivosti

"Savesna" venčanja sve više skreću pažnju na sebe pre svega jer isključuju sve ono što smo prepoznavali kao vid tradicionalnog ulaska u brak.

Naime, usled situacije sa Korona virusom, ona su postala jedan od najvećih trendova današnjice. Održivost na svim nivoima, bilo da je reč o gradnji kuća, korišćenju energije ili načinu na koji proslavljate najvažniji dan u svom životu. Ona je postala primarni faktor koji odlučuje o daljem toku stvari. Osim toga ekološki pristup venčanju je fantastičan način koji vas može poštedeti nepotrebnih troškova. Ako ste zainteresovani da saznate kako može svoje venčanje organizovati u stilu održivosti, obratite pažnju na redove koji slede.

POZIVNICE ZA VENČANJE

Ako želite da naglasite ekološki aspekt na svom venčanju odaberite pozivnice od recikliranog papira. One mogu imati lepu teksturu, nijasnu i finalni izgled pri čemu će svaki vaš gost biti oduševljen što je dobio jednu takvu pozivnicu, koja deluje unikatno. Kako bi izbegli proces štampanja teksta na pozivnicama, ispišite pozivinice lično ili potražite pomoć kaligrafa. Druga opcija je upotreba olovaka na bazi povrća, koje u sebi ne sadrže toksične hemikalije. Takođe ako želite lak pristup celom procesu razmislite o slanju elektronskih pozivnica.

MESTO ZA PRIJEM

Maksimalno smanjite potrošnju energije biranjem prostora na otvorenom za vaš čin venčanja. U toku dana Sunce vam može obezbediti nephodnu svetlost, dok u kasnim večernjim satima cela ceremonija može biti sprovedena pod svetlošću sveća od pčelinjeg voska. Ako ipak odaberete zatvoren prostor, venčanje i njegovu proslavu zadržite na jednom mestu. Na ovaj način vaši gosti neće morati da putuju od opštine i crkve do restorana, što će smanjiti emisiju gasova. Takođe restoran ili hotel u kom proslavljate vaše venčanje treba da bude ekološki osvešćen sa aktivnim sistemom za reciklažu.

CVETNI ARANŽMANI

Većina cveća koje se koristi za dekor venčanja se ne uzgaja organski, što znači da bi trebalo da obratite pažnju na njegovo poreklo. Potražite lokalno i sezonsko cveće što će u velikoj meri da vas usmeri u pravcu održivosti. Takođe umesto rezanog cveća, odaberite aranžmane u saksijama, koje nakon prijema vaši gosti mogu da ponesu kući.

VENČANICA

Nasleđena venčanica od majke, starije sestre ili najbolje drugarice je način ekloškog pristupa venčanju. Uz male prepravke sigurno vam može poslužiti za vaš važan dan, budući da su vintage haljine veoma popularne u zadnje vreme. Ovo se tiče i nakita koji ćete nositi na venčanju.

Ž.J.

Izvor: Weddingomania

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group