Šarmantne frizure za buduće mlade

Pravljenje pletenica, staro je čini se koliko i ljudski rod, i potreba za ulepšavanjem.

Najstarija poznata reprodukcija uplitanja kose nalazi se u vidu frizure Venere, figurice koja je napravljena pre više od 30.000 godina. Uplitanje kose se tradicionalno smatra društvenom umetnošću, a kako sam proces izrade pletenice traje ponekad vrlo dugo, on se smatra i načinom povezivanja među ljudima i kulturama. Starije generacije na mlađe rado prenose umetnost pravljenja pletenica najrazličitijeg spektra. Verovatno su vam bake i mame dok ste bile male plele pletenice, a danas vi to možda pravite svojim devojčicama.

Danas vas vodimo u Švedsku, gde upoznajemo jednu mladu devojku čija je strast oblikovanje kose, konkretno pravljenje pletenica. Pomislili biste da je izrada pletenica nešto vrlo jednostavno, međutim ova umetnica je čitav koncept podigla na viši nivo. Njene pletenice su sve, samo ne obične i jednostavne.

Svaka frizura koju napravi ova Šveđanka je istinsko remek delo. Frizure koje izađuje namenjene su devojkama koje su rešile da stanu na ludi kamen. U stilu Diznijevih princeza, svaka od njih ima priliku da ima predivnu frizuru, koja ističe njenu ženstvenost i individualnost. Njeno ime je Elvira i na svom Instagram profilu ima preko 37.000 pratilaca, i to s razlogom! Očaravajuće frizure, od kojih je svaka sledeća lepša od prethodne, stavljaju buduću mladu pred težak izbor.

Ako ste i sami u potrazi za savršenom letnjom frizurom za vaše venčanje, možda baš u galeriji fotografija koje smo za vas pripremili, pronađete onu kojom ćete biti oduševljeni.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group