Porodica - Venčanje

Elegantne i jedinstvene torte u skandinavskom stilu

Skandinavski stil je lagano ali sigurno osvojio svaki pedalj planete.

Enterijeri u skandinavskom stilu postali su svakodnevica, ali i odevne kombinacije inspirisane jednostavnošću koja se krije iza ovog stila. Nordijska estetika je ona koja bez mnogo pompe ističe eleganciju i specifičan ukus. Sasvim očekivano skandinavski stil je zavirio i u kategoriju venčanja. Čak i ako nemate dodirnih tačaka sa skandinavskim zemljama, ovaj stil možete iskoristiti ako želite da kreirate otmeno i predivno venčanje. Našu današnju tortu posvećujemo vrlo privlačnim tortama skandinavskog stila.

 

"GOLE" SVADBENE TORTE

Jedan od najizraženijih trendova današnjice su svakako "gole" torte. U kombinaciji sa skandinavskom estetikom, hladan izgled ovih torti i njihov ogoljen stil još više dolaze do izražaja. Može se čak reći da gole torte (bez završetka od šlaga i fondana) gotovo prirodno idu uz skandinavski stil koji ne voli preteranu dekoraciju. Po svom ukusu ovakve torte možete da ukrasite detaljima u skladu sa sezonom, temom ili stilom koji ste odabrali za venčanje. Možete se poslužiti voćem, bobicama, zelenilom pa čak i sitnim kolačima. Više od toga vam neće trebati za lagani nordijski izgled.

MINIMALISTIČKE SVADBENE TORTE

Kada je reč o modernom skandinavskom stilu naglasak je na minimalizmu. Ako vam prija odsustvo nepotrebnih detalja kombinacija minimalizma i nordijske estetike, ovakva jedna torta je pravi izbor za vas. Možete odabrati čisto belu ili tortu u pastelnom tonu, ukrašenu jednostavnim parom jabuka, jednom grančicom ili sa nekoliko listova od šećera.

KRANSEKAKE TORTA

Kransekake predstavlja tradicionalnu skandinavsku svadbenu tortu. Ona se pravi od niza koncentričnih prstenova koji se slažu jedan na drugi sa ciljem stvaranja konusnog oblika sa strmim nagibom. Najčešće je prisutno 18 i više slojeva. Bela glazura se nalazi između svakog prstena i ona u osnovi drži konstrukciju. Ako tražite nešto neuobičajeno, jedna ovakva torta će svakako biti pun pogodak.

Ž.J.

Izvor: Weddingomania

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group