Porodica - Kućni ljubimci

Kako sa uspehom okupati svoju ljubimicu mačku?

Mačke i kupanje, dve suprotnosti koje ne stoje često u istoj rečenici.

Umesto da sebi postavite pitanje – kako okupati mačku i preživeti da o tome ispričaš drugima, prvo što treba je da se zapitate – da li je kupanje zaista potrebno? Kupanje mačaka bi trebalo da bude veoma retka pojava, tvrde veterinari. Mačke su profesionalci po pitanju nege i čistoće svoje dlake, zbog čega im kupanje nije toliko često potrebno kao psima. Štaviše mačke provode oko 50 % svog dana, negujući se. 

NULTI KORAK – UTVRDITE DA LI JE MAČKAMA POTREBNO KUPANJE?

Postoje slučajevi kada je preporučljivo okupati mačku, kao kada ste primetili da ima buve i dobili preporuku od veterenira da je okupate šamponom sa lekovitim biljem. Ako se vaša mačka uvaljala u neku lepljivu supstancu, takođe je neophodno da je okupate ako boravi u vašem stanu. S druge strane mačke koje nemaju dlaku, moraju na nedeljnoj bazi da se kupaju jer ulja i znoj sa kože nemaju krzno preko kog bi kliznuli i kako bi se maca samostalno očistila. Međutim, ako ste ipak rešili da okupate svoju mačku, pokazaćemo vam kako da na bezbedan (po vas i nju) način to da uradite.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group