Da li postoje znaci koji mogu da vam otkriju da li je vaša mačka srećna ili nije?

Za razliku od psa koji će vam svoju sreću pokazati mašući repom, mačke su mnogo suptilnije po tom pitanju.

Većina mačaka u svakom trenutku zadržava svoje dostojanstveno držanje i ponaša se rezervisano prema ljudima u svom okruženju. Samim tim, ako se pitate da li je vaša mačka srećna, odgovor na ovo pitanje možda nećete tako lako pronaći. Iz ovog razloga donosimo vam listu znakova koji vam poručuju da je vaša mačka zapravo veoma srećna.

Mačka vam želi dobrodošlicu – Kada se vratite kući nakon dugog dana na poslu, a vaša vas ljubimica dočeka na vratima sa podignutim repom, to je znak da je srećna što vas vidi. Ako se pritom trlja o vas, to je dodatni pokazatelji sreće, jer mačke nisu sklone ka tome da dočekuju svoje vlasnike na vratima.

Mačka koja je vrlo brbljiva – Iako nisu sve mačke brbljive po prirodi, kada odluče da to budu to znači da su srećne. Predenje je takođe znak da je vaša mačka vrlo srećna.

Mačka koja zauzima opušten položaj – Najbolji način zapravo da utvrdite da li je vaša mačka srećna ili nije je da obratite pažnju na položaj njenog tela koji zauzima dok se odmara. Mačka koja se odmara sa šapama podvučenim ispod grudi, sa ušima okrenutim ka napred i očima na pola koplja je jedna srećna ljubimica svog vlasnika.

Mačka koje želi da se mazi – Mačka koja inicira ili pristaje na maženje je ona koja je srećna. Takođe, ako prilikom maženja ona „mesi“ tlo pod svojim nogama, to je nedvosmislen znak da je srećna.

Mačka koja se brine o svom izgledu – Ukoliko se vaša mačka besprekorno brine o svom krznu to je znak da je ona srećna. Iako sve mačke instinktivno neguju svoje krzno, one koje su pod stresom ili su uplašene, ne rade to temeljno poput srećnih mačaka.

Mačka koja zrači samopouzdanjem – Naše ljubimice se ne razlikuju mnogo od nas, kada je samopouzdanje u pitanju. Ako se osećaju dobro u svojoj koži, one će biti srećne i neće to skrivati. Mačka sa samopouzdanjem će vas pratiti u stopu i „pomagati“ vam u svim vašim dnevnim aktivnostima.

Mačka koja želi da se igra – Verovatno najjasniji znak da je mačka srećna je taj da ona pokazuje interesovanje za igru. Bilo da je u pitanju igra sa vama ili sa igračkama, ako je zabava u fokusu mačije pažnje, nema sumnje da je srećna.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group