Ogromne greške koje bi trebalo da izbegnete ako mislite da vam biološki sat otkucava

Prvo i osnovno – nemojte da paničite!

Potpuno je razumljivo što ste zabrinuti za to da vam biološki sat otkucava i da možda nikad nećete postati majka, jer ste upravo raskinuli sa momkom za koga ste mislili da je onaj pravi. Dali ste mu godine i godine svog života, a on vas je napustio zbog neke druge. S druge strane, možda su sve vaše prethodne veze bile prilično kratke i neozbiljne, zbog čega ste sada zaista u panici jer ne znate koliko imate vremena za rađanje dece.

Žudite za tim da budete majka i iz dana u dan imate sve manje i manje vremena da pronađete nekog s kim biste ostvarili svoje zamisli. Broj vaših plodnih jajnih ćelija opada i gotovo da možete da osetite gorak ukus života koji provodite bez potomstva. Kada biste samo mogli da zaustavite vreme, makar dok ne naiđe onaj pravi, zar ne? Vreme možda ne možete da zaustavite, kao ni otkucavanje vašeg biološkog sata, ali možete da izbegnete ogromne greške koje su česte u ovakvim situacijama, a koje vas mogu skupo koštati.

Nemojte da se zadovoljvate nečim ispod svog proseka – Iako je lakše reći nego to i učiniti, zaista nije dobro da paničite i zbog toga završite sa nekim u lošoj vezi, samo da biste se ostvarili kao majka. Beba je velika odgovornost i ne želite da je dobijete sa bilo kim.

Nemojte ići prečicama jer silno želite bebu – Niko ne poriče da vremena imate sve manje, ali zaista nije dobro da požurujete stvari u potencijalnoj novoj vezi, iz razloga da što pre postanete majka. Sve veze imaju svoj tok i od njega zavisi kakve će uopšte i biti. Ne preskačite udvaranje, sastanke, zaruke i sve druge detalje.

Nemojte se grčevito hvatati za fantazije – Sve mlade devojke imaju u glavi sliku porodice kakva bi trebalo da bude. Međutim, život se retko odvija po našem planu i nije dobro da se grčevito držite za sliku koju ste stvorili u glavi kada ste imali 15 godina. Vaš princ na belom konju možda ne izgleda kao takav na prvu ruku, ali je spreman da vam pokloni ceo svet na dlanu. Takođe, i bez njega u priči uvek možete da odaberete donatora sperme ili da usvojite dete.

Nemojte zabadati glavu u pesak – U redu, možda sad kraj sebe nemate nikog s kim biste mogli da planirate svoju budućnost i imate bebu i teško vam je zbog toga. Ali, to nije razlog da zabijete glavu u pesak i pobegnete od sveta. Izađite, upoznajte nove ljude, pronađite novi hobi i uživajte u životu. Ljubav “vreba” na čudnim i neočekivanim mestima.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group