Napravite sami boju za lice za vaše dete

Ponekad kostim za maskenbal za vaše dete jednostavno ne može biti potpun bez boje za lice.

Deca obožavaju boje na licu i vole iscrtavanje koje ih za tren pretvori u lik njihovog omiljenog junaka. Umesto da kupujete skupe ili jeftine boje koje mogu biti loše za kožu vašeg mališana, možete sami da ih napravite.

Boje za lice kupljene u supermarketima mogu da učine kožu suvom ili da iritiraju kožu, zato je najjeftinije i najbolje rešenje da sami napravite prirodne boje za lice vašeg deteta.
Postupak je lakši nego što mislite, a sastojci su prilično jeftini.

Sastojci:

    kesica gustina
    bilo koja krema za lice
    1/4 kašike biljnog ulja
    tempere ili prirodna boja za bojenje hrane
    male posude (prazne kutije od istrošenih krema za lice)
    mala plastična činija

Priprema:

U plastičnu posudu izmešajte gustin i kremu za lice. Mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu, a zatim dodajte biljno ulje. Mešavina treba da bude kremasta. Dodajte jednu kašiku mešavine u malim posudama i dodati malo tempere ili boje za hranu. Ako želite da boja svetluca na licu, mozete upotrebiti malo senke za oči.

Boju nanesite sunđerom ili četkicom za šminku. Kao što kod šminkanja prvo nanesete podlogu, isti postupak je kod iscrtavanja lica. Nanesite podlogu, pa tek onda radite na detaljima.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group