Inspiracija sa modne piste: kakve ćemo kapute nositi u sezoni jesen/zima 2022/23

Možda još nije vreme da se nosi kaput, ali to uopšte nije razlog da se ne upoznamo sa trendovima koji će nas okupirati tokom hladne jesenje i zimske sezone koje nam uskoro stižu.

Jedno je apsolutno sigurno u vezi sa kaputima koje ćemo nositi u sezoni jesen/zima 2022/23: oni će biti maksi. Maksi dužina je ponovo u modi ove godine, ali posebno kada je reč o kaputima čini se da ima vodeću ulogu. Saint Laurent, Chanel, Max Mara, Givenchy, Trussardi, Altuzarra, Del Core, Rokh, Richard Quinn, Rick Owens, Acne Studios, Diesel i Valentino su uključili maksi kapute u svoje predloge za predstojeću sezonu, koristeći klasične siluete i tkanine kao što su tvid, vuna i veštačko krzno.

Ako maksi dužina igra ključnu ulogu u modelu kaputa koje moda preporučuje za ovu godinu, verzija sa kaišem u struku koja ih čini da izgledaju kao ... mantili je ona koja će ponuditi izrazitu toplinu za zimu. Haštag #robelife je najtačniji za opisivanje trenda jer se ogleda u predlozima Acne Studios, Coperni, Bottega Veneta, Stella McCartney koji su se čak pobrinuli da pružaju udobnost tako što su odabrali mekane i tople tkanine u svojim kolekcijama. S druge strane, kuća Diesel prisvaja siluetu ogrtača kako bi kreirala svoju teksas verziju.

Krzneni kaputi su prisutni i ove sezone, a kada govorimo o krznu mislimo na veštačko krzno jer je većina luksuznih brendova izbacila upotrebu pravog krzna iz svojih kolekcija. Rezultat, naravno, izgleda 100% stvarno, a kuće kao što su Saint Laurent, Balmain, Gucci, Bottega Veneta i Dolce&Gabbana podležu bezvremenskom šarmu krzna, nudeći opcije od klasičnih do zabavnih, uglavnom u jarkim bojama.

Koliko god da su kaputi od veštačkog krzna popularni i dalje u modi, pufer jakne takođe odolevaju novim trendovima i ostaju u modi i ove sezone. Preporučena dužina je maksi, dok ćete najlepše modele pronaći u kolekcijama Max Mara, Rick Owens, Dolce & Gabbana, Dion Lee i Ermanno Scervino.

Među dominantnim trendovima kada je reč o kaputima su i modeli od kože. Kožne bajkerske jakne su nezaobilazna odeća sezone, dok su kožni kaputi spremni da ih zamene kako ulazimo dublje u zimu. Dizajneri su se, naravno, ove godine postarali da im daju intenzitet kroz smele karakteristike, kao što su svetle boje, sjajne završne obrade i naglašeni detalji na ramenima i kragnama. Prada, Dior, Chloe, Ermanno Scervino, Chanel, Dolce & Gabbana, Saint Laurent u svojim kolekcijama nude smele kožne kapute u koje vredi investirati ukoliko želite da usvojite trend.

Na kraju, vredi pomenuti prisustvo podtrenda koji želi da kaputi u kolekcijama nove sezone prigrle retro duh kroz naglašena ramena i dramatične detalje na rukavima – poput perja na klasičnim Prada kaputima.

Ukoliko planirate da ove zime nabavite novi kaput u galeriji pogledajte predloge najpoznatijih modnih brendova.

« 34 35 36 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group