Duh šezdesetih i najromantičnije večernje haljine u novoj kolekciji Dior couture

Muzej Rodin u Parizu bilo je mesto gde se održao prvi fizički Dior modni show u poslednjih 18 meseci.

Prema rečima Marije Gracije Kjuri, činjenica da će se revija održati fizički u velikoj meri je uticala na njen rad. Tradicionalno, kreativna direktorka francuske kuće poziva umetnike za saradnju. Ovoga puta to je bila Eva Jospin, čiji je ogromni vezeni rad Chambre de Soie postao pozornica za prezentaciju kolekcije.

Visoka moda u izvedbi Marije Gracije ispostavila se ne brilijantna, već vrlo uzdržana i elegantna. Modeli su na pistu izašli u sivim kaputima od tvida u duhu 1920-ih, ispod kojih je virilo perje marabua i ženska odela u istoj šemi boja. Ne bez klasičnog pozdrava nasleđu Christiana Diora u vidu varijacija na Bar blejzer i New Look.

Marija Gracija Kjuri je posebnu pažnju posvetila obojenoj svili, postavljajući dramatične slike rascvetalog cveća na iridescentnim tkaninama. Cela kolekcija je prožeta duhom „Swinging Londona“, ali istovremeno vrlo uzdržana i građena oko sive palete.

Dizajnerka nije zaboravila na svoju vizit kartu - lepršave haljine od nabrane tkanine. Reviju je zatvorila manekenka u prozirnoj haljini sa velom boje mlade trave, što je vrlo neobično za kolekciju visoke mode, jer je obično zatvaraju modeli u venčanicama.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group