Modni aksesoari koji su zauvek ušli u istoriju mode

Bilo da se radi o komadu nakita koji oduzima dah, paru naočara za sunce ili statement cipelama, svi se slažu da pravi modni dodaci mogu upotpuniti izgled.

„Dodaci su ono što čini ili obeležava ženu“, odnosno u jednostavnom prevodu „aksesoari mogu da promene čitav stajling žene“, navela je velika Koko Šanel između ostalih citata o modi, dok je Oskar de la Renta još jasnije istakao njihovu moć: „ Žena sama pravi odeću pomoću aksesoara“.

Posebno za poznate ličnosti, zaštitni znak nije samo element odeće, već i komad koji često karakteriše njihovu ličnost i stil. Kada govorimo, na primer, o spektakularnim dijamantima, prvo pomislimo na Elizabet Tejlor, dok će prevelike naočare za sunce i šeširi u kutijama uvek biti sinonim za Džeki Kenedi. Međutim, mnogi aksesoari su postali legendarni kroz filmske i televizijske serije: Manolo Blahnik koje je volela „Keri Bredšo” Sara Džesika Parker i visoke čizme Vivijan – Džulije Roberts u „Zgodnoj ženi” su samo neki komadi koji su dobili kultni karakter.

U galeriji otkrivamo 15 kultnih modnih dodataka koji su ušli u istoriju mode.

« 13 14 15 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group