Adidas Country OG – nova opsesija trendseterki

Dok su 2023. adidas Samba u neutralnoj beloj boji rušile rekorde popularnosti, proleće 2024. pripada šarenim verzijama patika.

Od početka godine na društvenim mrežama postoji obilje sportske obuće u crvenoj, zelenoj, roze i plavoj boji. Međutim, moda može biti nepredvidiva, a vrtoglava potražnja za modelom Samba navela je trendseterke da traže nove Adidas modele.

Najnovija fascinacija fashionista? Adidas Country OG

Brend Adidas uopšte nije slučajno doživeo preporod. Celokupna retro estetika i fascinacija modom 90-ih, 80-ih, 70-ih i 60-ih jedna je od najvećih stilskih opsesija generacije Z 2024. godine, što dokazuje rađanje trendova kao što su „eclectic grandpa“, „office sirene“ i „mob wife“.

Patike koje svojim dizajnom podsećaju na stil 1970-ih savršeno se uklapaju sa preferencija Gen Z fashionista. Adidas Country model je prvi put proizveden 1973. godine imajući na umu trkače za Cross country. Prvobitno je razvijen da garantuje stabilnost po neravnim, neasfaltiranim putevima u šumama, planinama ili parkovima. Proizveden u francuskoj fabrici brenda, model je tokom godina mnogo puta ažuriran, zahvaljujući čemu se uvek uklapa u aktuelne trendove.

Danas Adidas patike više nisu dizajnirane za trčanje po trotoaru, međutim, one i dalje oduševljavaju svim detaljima koje su sportisti voleli 1970-ih: mekani uloćak, dobro prianjanje i dizajn đona. Tri pruge se ističu na luksuznom vintage kožnom gornjem delu, dok je gornji deo napravljen od serije recikliranih materijala.

Adidas Country OG – koje odabrati?

Kao što su nedavne modne piste objavile, minimalističke patike postaju prošlost. Za proleće 2024. njihovo mesto će zauzeti sportska obuća u svim bojama duge. Omiljene patike zvezda su nesumnjivo retro inspirisana Adidas Country OG, koje su rangirane na četvrto mesto među najpoželjnijim proizvodima u poslednjem kvartalu 2023. prema portalu Lyst.

U proleće 2024. model nastavlja da obara rekorde popularnosti, a pored klasične bele sa zelenim prugama, crne i futurističke srebrne, u ponudi brenda su i patike koje je personalizovala Vels Boner.

Britanska dizajnerka je diplomirala na Central Saint Martins 2014. godine, a dve godine kasnije dobila je prestižnu LVMH nagradu. Svaka Boner kolekcija dizajnirana u saradnji sa brendom Adidas je apsolutni hit i rasproda se za samo nekoliko sekundi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mansavings (@mansavings)

Kako stilizovati Adidas Country OG?

Srebrne patike su već izgubile titulu avangarde, a sa svakim mesecom, stilizovane it-girls to ​​potvrđuju. Adidas Country OG patike u metalik, ali i neutralnim nijansama, savršeno se slažu sa praktično svim komadima. Kombinujte patike inspirisane retro estetikom sa ležernim, ali i dalje modernim komadima kao što su široke farmerke i vintage topovi, kao i sa šik izgledom - mini suknjom i predimenzioniranim blejzerom.

Zahvaljujući njima uvek ćete izgledati sjajno, bez potrebe da troše sate birajući savršen autfit.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group