Teška vremena: šta da radite ako stvari krenu naopako

Svako bez izuzetka prolazi kroz teške faze svog života - i verujte nam, sve zavisi od toga kako ćete se nositi sa njima.

Teška vremena često postaju polazna tačka za nešto novo, daju podsticaj samo-razvoju i na kraju nam omogućavaju da ponovo razmislimo o našem ličnom i profesionalnom životu. Četiri načina u nastavku će vam pomoći da se nosite sa svim poteškoćama i da naučite da iz bilo koje situacije izađete kao pobednik.

1. Decenijama dokazana metoda: napišite sve probleme na papir - a zatim, ponudite rešenja. Zatim navedite kako biste želeli da se situacija reši - to će pomoći da rešite probleme.

2. Pokušajte da iskreno postavite pitanja koliko su vaši problemi zaista značajni - ili je to ipak igra mašte. Trezveno procenite situaciju. Ako je sve zaista tako ozbiljno, nemojte se obeshrabriti. Da, trebalo bi da navedete činjenicu da život uopšte nije šećer i da sigurno znate da će sve biti bolje!

3. Zabavite se i naučite nešto novo. Nemojte se obeshrabriti - a život će se obojiti nekim novim bojama. Depresija nije izgovor da odustanete od sportova: zapamtite da adrenalin neutrališe hormon stresa - kortizol.

4. Odmorite se sami na putovanju, čak i ako nikad niste. Solo putovanje će pomoći da se vratite kući sa obnovljenom energijom.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group