Režiser „Pedeset nijansi sive“ će režirati biografski film o Ejmi Vajnhaus

Ejmi Vajnhaus je poznata širom sveta kao neverovatno talentovana pevačica i tekstopisac koja je prerano preminula.

Od zvezde u usponu londonske džez scene postala je šestostruka dobitnica Gremija, ali je umrla od trovanja alkoholom u 27. godini. O njoj su snimljeni filmovi više puta, uključujući dokumentarni film „Ejmi“ Asifa Kapadije, nagrađen Oskarom 2015., „Amy Winehouse: Back to Black“ Džeremija Mare iz 2018., i film Marine Parker iz 2021. Ejmi se vraća, u kojem prijatelji i porodica zvezde razmišljaju o njenom životu i nasleđu.

Ali sada će tragična priča dobiti široku pokrivenost u velikom novom holivudskom biografskom filmu, omiljenom žanru poslednjih godina. Ispostavilo se da su na filmu već radili od 2018. godine, ali je sada njegova produkcija poverena rediteljki „Pedeset nijansi sive“ Sem Tejlor-Džonson koja je bila bliska prijateljica Ejmi Vajnhaus. Takođe je poznato da će film nositi naziv "Back to Black" po jednom od najvećih hitova poznate pevačice, kao i da je scenario poveren Metu Grinhalgu.

Takođe je važno napomenuti da se film proizvodi uz punu podršku porodice Ejmi Vajnhaus.

Da li će se biografski film fokusirati na njenu karijeru i drugi album na vrhu liste, ili će se fokusirati na Ejmino detinjstvo ili zloupotrebu supstanci, još nije poznato. Rečeno je da će Tejlor-Džonson početi da traži glavnu žensku ulogu u narednim nedeljama, i nije pozntao da li će studio tražiti veliko ime sa holivudske A-liste ili novo lice. Među kandidatima je imenovana Lejdi Gaga.

„Ne bi mi smetalo da se u ulozi nađe neka nepoznata, mlada Engleskinja, koja pomalo liči na Ejmi. Želimo nekoga ko će je prikazati onakvom kakva je bila: zabavna, briljantna, šarmantna ali i užasna. Nema smisla da ja snimam film, jer sam ja njen tata. Ali je važno da nađemo prave ljude za to", rekao je Mič Vajnhaus.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group