Lifestyle - Zabava

Fotografije napuštenih mesta širom planete od kojih podilazi jeza

Ima nečeg sablasnog u činjenici da je određeno zdanje napušteno a da sve u njemu deluje kao zaleđeno u vremenu.

Možda je uzrok tome činjenica što nas horor filmovi uče tome da napuštena masta uvek kriju neke opake tajne i strašna čudovišta koja vrebaju zalutale putnike. Možda je u celoj priči zastrašujući razlog zbog kog je neko mesto napušteno. A možda ako se ukloni čitav koncept strave iz cele priče, oko posmatrača uspe da vidi lepotu koja opsuje dato mesto.

Gotovo svako od nas nosi u sebi određenu dozu čežnje za avanturom. Mnogi od nas pokušavaju da taj poziv zadovolje čitanjem uzbudljivih knjiga, gledanjem filmova, igranje video igrica ili nekim ekstremnim sportovima. Međutim ništa se ne može uporediti sa ličnim doživljajem. Tek kada pod svojim nogama osetite neispitan teren i oko vas se obavije veo misterije, znate da ste zakoračili u svet avantura.

Naša planeta krije u sebi brojna mesta kao stvorena za istraživačke avanture. Na Redditu postoji izvesna grupa sa preko 1,2 miliona članova koji svakodnevno postavljaju visokokvalitetne fotografije koje opisuju vrlo sablasna i napuštena mesta širom sveta. Date fotografije su zapravo poziv svima onima koji žude za avanturama da istraže u svom okruženju ovakve lokacije. Ako u vama leži avanturista, ili ste jednostavno znatiželjni po pitanju toga šta se sve krije oko nas, pod zemljom, u gustim šumama i pećinama zavirite u našu galeriju i otkrijte svet prepun mistike.

Možda baš neko od ovih mesta bude sledeća lokacija za snimanje filmova naučne fantastike.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group