Enterijer - Uređenje doma

Odvažne spavaće sobe kroz koje se proteže eklektičan stil

Kakav je zapravo eklektični stil? Najjednostavnije to je prostor uređen bez većih pravila.

U njemu se staro susreće sa novim, prugice grle animal printove, neutralna paleta pozdravlja živopisne i akcentne boje, i sve što vam prija zapravo je dobrodošlo. Svakako da bi prostor odisao šarmom i elegancijom, potrebno je ipak biti umeren. Neke zajedničke niti koje povezuju date stvari su neophodne za stvaranje upečatljivog dekora. Danas smo rešili da sa vama podelimo ideje o uređenju spavaćih soba u eklektičnom stilu. Neobično ali vrlo zanimljivo i inspirativno rešenje.

MEŠANJE BOJA

Eklektična spavaća soba ne bi trebalo da bude previše svetla. Kako bi vam omogućila da u njoj mirno spavate, ona mora da bude malo mirnija i tamnija. Ako volite svetle tonove, učinite svoje zidove i podove spavaće sobe neutralnim, dok će ostatak biti izražajniji. Paletu boja prilagodite svom ukusu, odnosno onom što na vas deluje umirujuće. Neklasični tonovi poput pink, tirkizne i žute, dobrodošli su u eklektičnim spavaćim sobama, u vidu detalja.

MEŠANJE UZORAKA

Eklektična spavaća soba treba u sebi da sadrži dosta uzoraka. Ključ uspeha kada je mešanje uzoraka u pitanju je u podudaranju makar jedne boje među njima ili izbor obrazaca koji čine skladnu priču. Generalno gledano geometrijski oblici vrlo dobro funkcionišu s motivima prirode poput animal printova i cvetnih uzoraka. Ako želite opciju menjanja uzoraka u vašoj eklektičnoj sobi, zaobiđite ukrašavanje zidova i fokusirajte se na posteljinu, zavese i tepihe različitih uzoraka.

MEŠANJE STILOVA NAMEŠTAJA

Ono što najviše definiše eklektičan stil je mešanje različitih stilova nameštaja koji stvaraju lep prikaz. Prostor spavaće sobe je potrebno da ostavite dovoljno praznim kako bi boje u njemu mogle da dođu do izražaja. Razmera i ravnoteža su presudni kada je eklektičan stil u pitanju, s toga kada kombinujete nameštaj čak i onaj koji ne pripada istoj dekadi, dajte svakom komadu njegov lični prostor.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group