Izaberite odgovarajući radni sto - 60 foto ideja

Prilikom odabira radnog stola za decu, roditelji obično obraćaju pažnju na veličinu i cenu proizvoda, međutim, treba uzeti u obzir i druge detalje: praktičnost, sigurnost i okruženje u dečjoj sobi.

Standardni radni sto se sastoji od široke table koja je vodoravno montirana na nekoliko stubova. Danas, ovi komadi nameštaja su dostupni u širokom spektru koji vam omogućava da nabavite zanimljivu i modernu opciju za vašeg đaka.

Izbor stola za školsku decu

Dimenzije stola imaju direktan uticaj na razvoj deteta. Kada je dete u sedećem položaju, podvrgnuto je velikom opterećenju vrata, leđa i kičme i formira držanje tela.

Pravilna visina stola se utvrđuje sledećim karakteristikama:

- Kada sedite ramena treba da budu u prirodnom položaju.
- Prilikom spuštanja ruke, lakat treba biti do 5 cm ispod stola.
- Između horizontalne površinu stola i kolena treba da bude oko 10 cm.
- Dužina stola ne bi trebalo da prelazi 1 metar, a laktove deteta treba postaviti u potpunosti na površini.

Za učenike osnovnih škola dovoljan je sto širine 60 cm, za srednjoškolce, do 80 cm. Ako želite da postavite računar na stolu, monitor treba da bude udaljen 40 cm od očiju školarca. U tom slučaju možete da koristite sto sa dimenzijama do jedan metar širine.

Stil i oblik stola

Ne bi trebalo da se smatra, da je tradicionalni pravougaoni sto standardni. Obratite pažnju na nameštaj neobičnog oblika ili boja.

Okrugli radni sto možda izgleda neobično, ali smanjuje verovatnoću modrica i ogrebotina zbog odsustva oštrih uglova. Često su ovi proizvodi opremljeni policama, koje mogu ponuditi mesta za omiljenu knjigu ili časopis.

Ugaoni radni sto je takođe zanimljivo rešenje. Da biste sačuvali prostor, preporučujemo da izaberete ugradni sto i stavite ga u ugao sobe. Ako porodica ima nekoliko dece, najbolja opcija bi bila sto pored zida sa podeljenim fiokama.

Pravougaoni radni sto je opcija idealna za svaku situaciju. Ako je soba prostorno ograničena, prednost treba dati ugaonom stolu bez dodatnih dodataka. Za veće sobe je bolje izabrati veći sto.

Za učenike srednjih škola nisu najbolje rešenje klasični kompjuterski stolovi. Potrebno je izabrati sto u kome je kombinovan običan i sto za računar. Takvi stolovi imaju police za dokumenta, odeljak za pisanje, klizne površine sa tastaturom i druge lepe dodatke.

Izbor materijala

Prilikom kupovine radnog stola treba uzeti u obzir materijal od koga je izrađen sto, njihovu bezbednost, lakoću nege i otpornost na habanje. Najbolje je da izaberete sto od iverice, medijapana koji liči na prirodno drvo, od plastike ili od drveta.

Originalnost i dizajn

Ako je dete okruženo neobičnim stvarima, ono razvija svoje kreativne sposobnosti. Prostor oko stola može biti ukrašen portretima deteta, porodičnim fotografijama, figuricama ili prelepim satom. Na zidu možete namestiti drvenu policu gde ćete staviti slike, kalendare, studentske sertifikate ili diplome. Na otvorenim policama mogu se čuvati ne samo knjige, već i kutije, saksije i drugi predmeti u istoj šemi boja.

Radni sto mora da se uklopi u stil enterijera. Tada će se proces učenja pretvoriti u uzbudljiv doživljaj za dete. U galeriji pogledajte inspirativne predloge.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group