Investicije koje se uvek isplate

Ulaganja u uređenje doma predstavljaju mudru odluku koja se gotovo uvek isplati...

Povećanje funkcionalnosti prostora, unapređenje estetike i stvaranje ugodnije atmosfere donose ne samo trenutnu satisfakciju, već i dugoročnu vrednost. Kvalitetno uređeni enterijeri često privlače veću pažnju potencijalnih kupaca ili stanara, što može podići vrednost nekretnine na tržištu.

Osim toga, modernizacija doma može doprineti energetskoj efikasnosti, smanjujući troškove održavanja i račune za energiju. Na kraju, investiranje u uređenje stambenog prostora poboljšava kvalitet života, pružajući komfor i zadovoljstvo svakodnevnog boravka u njemu. A ovo su stavke koje valja imati u vidu!

ULAZNA VRATA

Možda ste zaboravili na ulazna vrata. Ali, ako ih zamenite potpuno novim ili makar samo ofarbate, ili stavite novu, impresivnu kvaku, to će odmah dati novi ton i podići izgled cele kuće.

FASADA I SVEŽE OFARBANI ZIDOVI

Savršena fasada u nežnim, pastelnim tonovima ili neutralnim nijansama, kao i sveže ofarbani zidovi čine da vaša kuća izgleda kao nova.

EKOLOŠKI PAMETNI UREĐAJI

Investirajte u uređaje koji imaju veoma nisku potrošnju električne energije ili veoma malu potrošnju vode, kada se radi o mašinama za pranje posuđa ili veša. Ovo kuću čini savremenom i podiže joj vrednost. Takođe, nova izolacija u potkrovlju je pametno investiran novac.

KUHINJA

San svakog šefa kuhinje jednog domaćinstva je da celu kuhinju ponovo redizajnira i da "ukrade" malo dodatnog prostora za nju od obližnje prostorije. Ali, biće dovoljno da zamenite podove, ulazna vrata u kuhinju ili da jednostavno prefarbate kuhinjske elemente.

KUPATILO

Pored kuhinje, novo kupatilo podiže cenu kuće. Možete ga kompletno renovirati, dajući mu potpuno luksuzni izgled sa mermernim ili mozaikom od pločica, uz klasičan i koncizan dizajn. A ako niste u prilici da ga renovirate, zamena slavina na lavabou i novi tuš su takođe, veoma dobre opcije, koje će učiniti da vaše kupatilo zablista.

"FRENCH DOOR" UMESTO ZIDA

Ako želite da vaša kuća izgleda prostrano, možete primeniti ovaj mediteranski trik: zamenite prozore na trpezariji ili dnevnoj sobi velikim vratima (tzv. Francuska vrata), koja se otvaraju ka bašti i imrpesivnom pogledu na obližnju šumu ili reku.

INVESTICIJA U TERASU

Umesto da povećavate prostor enterijera, bolje je da investirate u predivnu terasu. U svetu je popularan koncept „outdoor living“. Dakle, da napravite terasu što sličniju enterijeru, da li uz pomoć trpezarijskih ili kuhinjskih elemenata, izbor je na vama. Uglavnom, nećete pogrešiti. Perfektno dizajnirana terasa podiže vrednost kuće.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group