Enterijer - Uređenje doma

Inspirativno uređenje doma zahvaljujući belim drvenim zidovima

Savremeni domovi prezentuju nam se u širokom spektru stilova uređenja.

Kroz većinu njih se međutim proteže jedna zajednička nota – ona koja ukazuje na stvaranje prijatnog i opuštenog ambijenta. Prirodni materijali u toj priči igraju važnu ulogu jer deluju vrlo smirujuće na ljudski um. Našu današnju priču posvećujemo uređenju doma uz pomoć drvenih obloga prefarbanih belom bojom. Ovakvi zidovi imaju neverovatnu moć pretvaranja jednostavnog okruženja u vrlo inspirativan, protkan pozitivnim vibracijama.

GDE KORISTITI DRVENE ZIDNE OBLOGE PREFARBANE U BELO?

Drveni zidovi u beloj boji su zaista nešto posebno. Oni mogu učiniti da svaka prostorija u savremenom domu postane oaza mira i užitka. Bela boja daje prostoru prozračan i lagan izgled, dok drveni materijal koji se nalazi ispod nje, naglašava taksturu i čini celokupnu prostoriju manje jednoličnom. Fantastično su rešenje za spavaću, dnevnu, dečiju pa čak i radnu sobu. Ako imate slobodan zid u kupatilu, onakvi zidovi i tamo mogu da pronađu svoj smisao. Takođe lep su način da dekorišete vaš hodnik ili trpezariju u shabby chic stilu. Kao idealna podloga oni mogu da vam budu inspiracija za brojne stilove među kojima su rustičan, minimalistički i skandinavski.

PRIKAZ U PROSTORU

Drvene daske prefarbane u belo možete koristiti u horizontalnom ili vertikalnom pravcu, u zavisnosti od efekta koji želite da postignete. Ako želite da vaša soba u kojoj ih postavljate izgleda vizualno viša nego što jeste, upotrebite ih u uspravnom izdanju; s druge strane iskoristite horizontalan pravac kako bi izgledala duže odnosno prostranije. Takođe ne morate da se zadržite samo na zidovima, jer ofarbane drvene daske deluju vrlo privlačno i na kosinama i na plafonu. Još ako u celoj priči postoje drvene grede, možete i njih oplemeniti belom bojom i dobiti zaista impresivnu prostoriju. Ako težite ka održivom načinu života upotrebite obnovljeno drvo, koje će vidno oplemeniti vaš dom.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group