Enterijer - Uređenje doma

30 predivnih i udobnih soba za bebu u farmhouse stilu

Dani očekivanja dolaska bebe na svet, ispunjeni su nestrpljenjem i pred mlade roditelje donose brojne zadatke.

Jedan od osnovnih je uređenje sobe za njihovog najnovijeg člana. Iako deluje kao lak zadatak, zapravo mu je potrebno posvetiti pažnju kako bi dato mesto bilo prijatno, funkcionalno i predstavljaju zadovoljstvo svima koji u njemu borave, a pre svega bebi. Danas ćemo vas uvesti u svet predivnih soba za bebu dekorisanih u farmhouse stilu.

Moderan seoski iliti farmhouse stil je onaj koji sve više privlači pažnju pri dekoru enterijera. On može imati prizvuk vintage ili savremenog oblika, u zavisnosti od onog što ukućanima više odgovara. Pokazaćemo vam kako ga da iskoristite za dekor vaše sobe za bebu.

BOJE I STILOVI

Farmhouse stil vas ne uslovljava da isključivo njega koristite pri uređenju prostora za bebu. Možete ga sa lakoćom kombinovati sa rustičnim, industrijskim, minimalističkim, pa čak i glam i boho stilom. Kada se odlučite za dominantan stil, uz ili bez primesa drugih stilova, sledeći korak je izbor palete boja. Prostorije u seoskim kućama odakle crpi inspiraciju farmhouse stil obično su u neutralnom tonu, ili ispunjenje toplim i prigušenim nijansama. Svakako ako volite kontrastne varijante, šema boja poput crne i bele, grafitno sive i bele, kao i lovačke zelene i bela je dobrodošla. Kontrastni prostori mogu lako da se ublaže upotrebom drveta u prostoru, biljaka u saksijama i različitim vrstama tekstila.

NAMEŠTAJ I DEKOR

Zidovi prekriveni obnovljenim drvetom ili opekom savršeni su za kreiranje prijatne i udobne sobe za bebu. Karirani tekstilni detalji, višeslojne prostirke, ratan, pleteni momenti i elementi od šperploče mogu da kreiraju vrlo dopadljiv prostor. Ovi materijali i nameštaj u prostor unose dobro raspoloženje a to je ono što sobi za bebu svakako treba. Galerijski zidovi sa rustičnim i starinskim dodirima, metalna slova koja prikazuju ime bebe i slični detalji mogu da stvore unikatan prostor za slatke snove vašeg najmlađeg člana porodice.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group