Top 10 modernih ideja za otvorene ormane

Sve bismo volele da imamo jednu sobu viška, koja bi služila samo za odlaganje garderobe, obuće i aksesoara...

Međutim, ako niste te sreće da posedujete walk - in orman, postoji nekoliko načina na koji možete stvoriti sličan dizajn. Zajedno sa rastućim trendom za raščišćavanje nepotrebnih stvari i pravljenje prostora u kojem živimo što pristupačniji, otvoreni ormanu su postali vrlo popularni. Umesto da kupujete skupi zidni plakar, izmite u obzir stvaranje vašeg ličnog otvorenog “skladišta”.

Ideja iza otvorenog ormana je da se stvari aranžiraju u prostor, tako da postanu atraktivne i zanimljive za pokazivanje. Isplanirajte unapred, rešite se stvari koje nećete nikada više nositi, izmerite prostor da biste videli št aće vam sve stati i izaberite vaš omiljeni dizajn. Izabrali smo deset prelepih ideja za otvoreni orman, kako bismo vam pomogli kod planiranja.

1. Orman kao uzglavlje

Ovo je jedinstveni način da pokažete vaše omiljene stvari. Možete stvoriti prelepi efekat, tako što ćete okačiti šarenu odeću u sredinu, tačno iza kreveta. Takođe izgleda dobro kada se stavi i odeća u neutralnim bojama, dok fioke nude dosta prostora za odlaganje.

2. Metalne police

Police na zidu nude odlično rešenje i fleksibilnost za rearanžiranje rasporeda kada god to poželite. Recimo, pronašlli ste prelepu maksi haljinu i ne morate da brinete gde će stati. Sa ovim sistemom ćete moći da menjate izgled ako vam stari dosadi. Metalni standard, podesivi nosači i spremne police su istrajne i vrlo praktične.

3. Ofinger i fioke za odlaganje

Šta se dobije kada se spoje ofinger dugačak tri metra, velika polica za knjige i visoke fioke za odlaganje? Kao što možete da vidite na slici (slika 9): trendi i kul otvoreni orman. Spojite drveni pod sa elegantnom lampom kako biste stvorili minimalistički dekor, koji se spaja sa industrijalističkim stilom metalne cevi i fioka.

4. Skandinavski dizajn

Neutralne boje, beli pod i beli zidovi čine sobu svetlom i otvorenom. Veliki orman bi ovakvu prostoriju učinio znatno manjom. Međutim, dizajner enterijera se opredelio za otvoreni orman, stvarajući tako nešto jedinstveno. Prostor naravno ostaje otvoren i “vazdušast”.

5. Drveni i metalni stalak za odeću

Sa samo malo kreativnosti, DIY veštine i nekoliko alata, možete lako izgraditi lični prikaz odeće. Iskoristite staru paletu, metalne cevi i drvo da biste stvorili rustičan efekat. Ovo će izgledati odlično u jednostavnom domu, industrijalističkom stila.

6. Mešajte i povezujte

Čak i bez ormana i toaletnog stola, vaša spavaća soba može izgledati kao da je iz nekog časopisa za enterijer. Tajna je u organizovanosti. Mešanjem polica sa visećim delom za odeću može stvoriti dobro mesto za odlaganje i prikaz koji se savršeno uklapa u vaše potrebe.

7. Drvene police

Ovo je očaravajuća kombinacija funkcionalnosti i umetnosti. Prelepo tamno drvo donosi stil i karakter prostoru i izgleda prelepo sa ostalim predmetima u sobi. Veliki persijski tepih, ogledalo i kameni pod su u harmoniji sa urednim izgledom otvorenog ormana.

8. IKEA dizajn

Pokažite ponosno svoju odeću na IKEA policama. Upotrebite kreativnost i dizajn vašeg omiljenog ormana. Ako ste osoba koja voli obuću, izvadite prelepe parove cipela i pretvorite ih u zidnu umetnost. Pametan savet, ako imate mali prostor, je da dodate ogledala.

9. Polu prekriven

Ako vam se sviđa ideja za otvoreni orman, alli biste takođe hteli da sakrijete svoju odeću kada to odlučite, možete postaviti veliku zavesu.

10. Kada je mali nered

Slično kao i u prethodnom primeru, možete postaviti kabanu ili neku zavesu koja će sakriti vaše stvari kada to budete poželeli, pogotovo kada niste imali vremena da sredite stvari koje ste tu natrpali. Fin, neutralni materijal je idealan za ovakvu situaciju.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group