Svaka biljka ima svoje idealno mesto za boravak

Biljke naše nasušne dajte nam kako bismo ne samo ulepšali svoj životni prostor već i poboljšali svoje zdravlje!

Da, upravo ovo je zaključak jedne zanimljive studije na temu biljaka i njihovog uticaja na naš životni prostor: sobne biljke su dobre za naše zdravlje a ne samo za vizuelnu lepotu.

U osnovi one rade suprotno od onoga što mi radimo kada dišemo: oslobađaju kiseonik i apsorbuju ugljen-dioksid. Jasno vam je da to ne samo da osvežava prostor već istovremeno eliminiše i sve štetne toksine.

A verovali ili ne, ne radi se baš o tako malom procentu zagađenja. Naime, opsežno istraživanje NASA-e otkrilo je da sobne biljke mogu ukloniti čak do 87% toksina iz vazduha i to samo u toku 24 časa!

I ne samo to, studije su pokazale da sobne biljke imaju moć da poboljšaju koncentraciju i produktivnost ljudi i do 15%. Dodatno, one smanjuju nivo stresa i podižu dobro raspoloženje, što ih, priznaćete, čini savršenim ne samo za naš dom već i za svaki radni prostor.

Ali postoje li neki saveti koje trebamo poslušati pri izvoru savršene biljke za savršeni prostor? Da, a mi vam danas otkrivamo neke od njih...

Photo: iStock

« 1 2 3 4 5 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group