Saveti za korišćenje dodataka za dekoraciju enterijera

Dekoracija enterijera je umetnost koja transformiše prostor u živopisan, funkcionalan i estetski prijatan ambijent.

Dodaci za dekoraciju igraju ključnu ulogu u ovom procesu, doprinoseći karakteru i stilu prostora. Bez obzira da li se radi o dnevnom boravku, kancelariji ili javnom prostoru, dodaci su neophodni kako bi prostor dobio svoj puni potencijal.

Dodaci za dekoraciju mogu biti raznovrsni - od umetničkih dela i tepiha do jastuka, svećnjaka i vaza. Svaki od njih ima svoju ulogu u stvaranju harmonične atmosfere i dodavanju ličnog pečata prostoru. Kako bi se uspešno koristili dodaci za dekoraciju, važno je imati na umu nekoliko ključnih principa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Farah Merhi (@farahjmerhi)

Rešite se svega što vas ne čini srećnim

Vreme je da napustite bilo šta u svom životu što vam više ne donosi radost. Redovno pročišćavanje prostora stvara prostor za svežu energiju i sprečava gomilanje nereda, prašine i istrošenih predmeta. Niste sigurni čega da se rešite? Pogledajte neki predmet i zapitajte se da li biste ga danas kupili u prodavnici. Ako je odgovor ne, rešite ga se.

Procenite raspored svog prostora

Odvojite vreme da pogledate raspored svoje sobe. Da li i dalje služi opštoj funkciji prostora? Da li vam zaista treba ta prevelika stolica na kojoj niko ne sedi? Da li biste želeli da imate više prostora za skladištenje? Samo zato što je vaš nameštaj dugo bio na istom mestu, ne znači da mora da ostane tamo! Eksperimentišite sa novim konfiguracijama nameštaja da biste pronašli ono što vam najbolje odgovara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AG INTERIORS (@ag_interiors)

Neutralne boje protiv akcenata

Držite svoje velike komade nameštaja neutralnim! Kada kupujete veće komade nameštaja, razmislite da li će vam se svideti 5, 10 ili čak 15 godina kasnije. Ako ste zaista strastveni u dodavanju svoje omiljene boje u prostor, odlučite da to uradite na isplativiji način – jastuci, pokrivači, vaze, cveće, itd. Ovo vam daje mogućnost da zamenite ove predmete u nastavku za laku dekoraciju sobe.

Dubinsko čišćenje

Priuštite svom domu dubinsko čišćenje! Vreme je da operete te meke tkanine i zavese, profesionalno očistite prostirku, kao i unutrašnjost i spoljašnjost vaših prozora. Prilikom dubinskog čišćenja vaš dom ne samo da će izgledati bolje, već ćete se najverovatnije i osećati svežije u njemu. Poznajete svoj dom bolje od bilo koga drugog, zato očistite ono što vam "bode" oči.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group