Pametne ideje za razdvajanje prostorija

Više slika

Više slika

Često se dešava da smo željni neke promene u određenim prostorijama u našem domu...

Ponekad nam dosadi otvorena kuhinja, želimo da imamo odvojenu trpezariju ili nam treba malo više prostora za radni sto u dnevnoj sobi jer nemamo dodatnu prostoriju za kancelariju.

Kada se ovakva situacija desi, prvo što nam padne na pamet jeste odvajanje prostorija. Rešenje za ovakav problem mogu biti pregradni zidovi, otvorene police, harmonika vrata i bilo šta što na neki način može vizuelno razdvojiti željenu prostoriju i napraviti od nje dva ili više delova, bez gubljenja dubine ili veličine.

Postoje zanimljive pregrade koju mogu odražavati vaš stil i uneti u prostor vaš karakter. Takođe predstavljaju i savršenu dekoraciju za bilo koji deo prostorije i mogu imati različite namene. Možete napraviti pregradni zid koji će biti prava mala galerija vaših omiljenih radova ili crteža vaše dece. Možete napraviti mini bibilioteku, tako što ćete napraviti police i naslagati na njih knjige. Stakleni pregradni zid je takođe odlična ideja, ako želite da vam svetlost iz jedne prostorije ulazi u drugu i ako želite da dodate moderan izgled vašoj prostoriji.

Klizna vrata su savršen izbor ako želite da potpuno odvojite prostoriju, na primer spavaći ili kancelarijski deo, a da je opet otvorite po potrebi. Ona ne moraju da budu klasična vrata od drveta ili plastike, već mogu da budu i prava umetnička dela, koje možete da vidite i u našoj galeriji. Razni geometrijski i zanimljivi oblici mogu da krase vaš dom i da ga pretvore u pravu malu umetničku galeriju koja izgleda posebno.

Postoji još jedan zanimljiv način da odvojite jedan deo prostorije od ostalog, a to je uz pomoć stepenica. Naravno da se ne misli na stepenice koje vode do prostorija koje su iznad te (mada i mogu, ako imate takvu mogućnost), već o malim stepenicama koje mogu predstavljati nov način za odlaganje stvari umesto klasičnih polica na zidu. Napravite par stepenika na kojima ćete držati cveće, knjige ili omiljene figure za dekoraciju i istovremeno ćete dobiti dve odvojene prostorije i zanimljivu dekoraciju (sa manjim dekoracijama) koja će svima oduzimati dah.

Pogledajte naše predloge u galeriji i poslužite se idejama koje vam mogu pomoći u razdvajanju željene prostorije.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group