Ofarbajte uskršnja jaja svim bojama jednostavnim trikom

Kada je praznična dekoracija u pitanju, farbanje jaja je verovatno najbolja stvar koju Uskrs nosi sa sobom.

Šta tu čovek može da ne voli? Ova tradicija je veoma stara i potiče još iz prethrišćanskog perioda, a simbolika koju ona nosi sa sobom odnosi se na rađanje novog života ali i na pobedu nad večnom tamom.

Svaka domaćica dobro zna da se na Veliki petak boje jaja, te da prvo koje izvadimo iz crvene boje moramo ostaviti po strani kako bi čuvalo naš dom i porodicu tokom čitave godine. Ali, šta je sa drugim jajima? Red je da ona sebi priušte nešto opušteniji izgled te da sebe ukrase svim mogućim bojama proleća.

Iz godine u godinu se pojavljuju nekakvi novi trikovi za farbanje uskršnjih jaja, a mi smo rešili da se ipak držimo onih proverenih koji će nam, i ovog proleća, pomoći da imamo najšareniju i najzapaženiju uskršnju korpicu na stolu.

Drage dame, toplo preporučujemo staru dobru tehniku farbanja jaja krep-papirom! Za pripremu su nam potrebna samo tvrdo kuvana jaja, raznobojni krep papir (koji možete nabaviti u svim radnjama i bolje snadbevenim knjižarama), običan papir ili listovi ubrusa, makaze i voda.

Izvor: firstpalette

« 1 2 3 4 5 6 7 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group