Očistite kuhinjski drveni pribor vrlo lako uz naše savete

Prošetajte do vaše kuhinje i pomirišite drvene varjače ili viljuške. Da li imaju ustajao miris?

Ukoliko vas iritira ovaj miris vaših varjača imamo nekoliko saveta o tome kako možete da očistite svoj drveni kuhinjski pribor kod kuće na prirodan način, uz pomoć sastojaka koje već imate u svojoj kuhinji.

Limun

Jedan od najboljih kuhinjskih sastojaka koji možete da koristite za čišćenje bilo koje stavke u kući je limun. Iscedite sok limuna i dodajte ga u vrelu vodu. Sada spustite svoj drveni pribor u toplu vodu i ostavite da varjače i kašike upiju vodu sa limunom 15 minuta. Ako se voda ohladi, dodajte još tople vode. Nakon 15 minuta, izvadite drvene predmete i obrišite ih suvom pamučnom krpom i ostavite da se dobro osuše.

Sirće

Jednu čašu sirćeta pomešajte sa jednom kašikom meda i dobro promešajte sastojke. Sada, koristeći vatu koji ćete umočiti, istisnite višak vode i obrišite pribor. Kada završite, ponovite ovu proceduru ponovo.

So

So je još jedan od najboljih kuhinjskih sastojaka za čišćenje raznih predmeta u vašem domaćinstvu. U malo vode dodajte nekoliko kašika soli, potopite drveni pribor i kuvajte 5 minuta. Kada završite, ocedite vodu i obrišite stavke suvom krpom. Dozvolite da se osuše na suncu barem jedan dan.

Citrusno voće

Ako je potrebno, pored limuna možete da koristite i druge vrste kiselog voća. Sve što treba da uradite je da pratite istu proceduru kao što je pomenuto sa limunovim sokom.

Soda bikarbona

Napravite pastu od sode bikarbone i soka od limuna. Nanesite ovu smesu na drveni pribor i ostavite 15 minuta, pre nego što isperete sve kašike i varjače toplom vodom.

Topla voda

Jedan od najboljih i najlakših saveta za čišćenje drvenog kuhinjskog pribora je pranje toplom vodom. Posle svakog korišćenja operite odmah pribor toplom vodom i osušite.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group