Ne koristi se samo za odeću: 5 alternativnih načina na koje možete koristiti omekšivač

Postoji mnogo vrsta omekšivača na tržištu, a njihova uloga je da daju odeći posebnu mekoću.

Pored toga, oni daju vašoj odeći divan miris, a evo još 5 alternativnih načina na koje možete koristiti omekšivač, koje verovatno nikada niste ni isprobali.

1. Osvežavač prostora

Omekšivač može biti osveživač prostora. Uzmite bocu sa prskalicom i napunite je vodom i omekšivačem (razredite omekšivač vodom u odnosu 1:3). Ovim rastvorom naprskajte zavese, tepih i druge tkanine kojima želite da date lepu aromu. Takođe, ovim mirisnim rastvorom možete da osvežite unutrašnjost automobila.

2. Uklanja statički elektricitet

Da biste sprečili da se prašina hvata na TV-u ili drugim plastičnim površinama u kući, stavite na peškir nekoliko kapi nerazblaženog omekšivača i obrišite stavke. Ovo će sprečiti stvaranje električne energije koja privlači prašinu, dok ćete predmetima dati prijatan miris.

3. Daje sjaj glatkim površinama

Ako ne možete da pronađete sredstvo koji daje sjaj glatkim površinama, omekšivač vam može značajno pomoći. Pomešajte šolju omekšivača sa 4 šolje vode i stavite mešavinu u bocu sa raspršivačem. Naprskajte krpu za prašinu ovim sredstvom, a zatim obrišite staklene površine, tuš kabinu i druge glatke površine. Završite brisanje suvom krpom.

4. Uklonite staru tapetu sa zida

Sa omekšivačem možete ukloniti staru tapetu sa zida. Napravite mešavinu - punu posudu sa omekšivačem i 4 čaše vode. Natopite sunđer u smesu i ostavite da odstoji 30 minuta. Pozadina će se ukloniti bez ikakvih poteškoća.

5. Omekšajte četke za farbanje kose

Četkama za bojenje kose možete zadržati svoju mekoću, ako ih posle upotreba stavite u vodu u koju ste prethodno stavili nekoliko kapi omekšivača.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group