Enterijer - Saveti i ideje

Napravite kreativnu baštensku ljuljašku

Posle samo par sati kreativnog rada sa ubodnom testerom, šperpločom i kanapom, moći ćete da uživate u udobnoj ljuljašci u vašoj bašti.

Potrebna vam je šrerploča, konopac, kuka za kačenje od nerđajućeg čelika, ubodna testera, brusilica ili šmirgla, lak za drvo.

Korak 1

Krugove na šperploči isecite tako što ćete “voziti” ekser koji je zakovan u drvenoj letvici.  Izmerite - 140, 215, 280, 360, 425, 440, 505, 520 i 585mm. Na svakom od ovih znakova izbušite malu rupu tek toliko veliku da preuzme vodeću ulogu olovke.

Korak 2

Stavite olovku u rupama i krećite se u koncentričnim krugovima.

Korak 3

Isecite krugove koristeći ubodnu testeru, počevši od najspoljnijeg prstena. Bušilicom izbušite rupe od 10mm.

Korak 4

Išmirglajte ivice ručno ili brusilicom, da izgladite rezove i uklonite krhotine. Premažite sve delove vodotpornim lakom za drvo.
Prilikom vezivanja konopca, počnite sa donjim prstenom, a zatim završite drugu stranu da napravite užad pre nego što nastavite do sledećeg prstena. Pustite duži konopac za dva zadnja konopca, tako da se lako odvajaju.

Nastavite sve do najvećeg prstena, ali pre nego što vežete proverite razmak od prstena do prstena, jer od njih zavisi da li će ljuljaška biti u zavaljenom ili uspravnom položaju.

Korak 5

Koristite kuku od nerđajućeg čelika da zakačite ljuljašku na čvrstu granu ili na gredi pergole, prilagođavajući visinu konopca prema potrebama korisnika.

Stavite mekane jastuke i uživajte u ljuljašci u vašoj bašti!

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group