Napravite domaće mirisne štapiće

Popularni “smudge stick” su poznati od davnina kao skup vezanog bilja kanapom u malom paketu.

Ovi štapići su se spaljivali kao deo rituala ili ceremonija, a često sadrže žalfiju i kedar. Sada možete sami napraviti ove domaće mirisne štapiće koji su zapravo dobra zamena za kupljene mirisne štapiće. Napravite ritual u svom domu tako što ćete zapaliti omiljeno bilje i uživati u mirisu koji se širi kroz vaš dom.

Mirisni štapići od biljaka su svežanj suvih biljaka, vezani u nizu koji mogu da očiste vazduh u vašem domu i učine da dom miriše neverovatno i sveže.

Domaće mirisne štapiće je stvarno lako napraviti. Najbolji deo je da možete koristiti sve vrste biljaka, kao što su žalfija, majčina dušica, ruzmarin, kedar, lavanda i slično.Evo šta vam je potrebno:

-  Vaše omiljeno bilje (možete napraviti jedinstvenu mešavinu mirisnog bilja)
-  Pamučni konac
-  Makaze

Uputstvo:

Kada proverite da li su biljke koje ste odabrali iste dužine, vreme je da ih vežete zajedno. Koristite pamučni konac za vezivanje i uverite se da je vaše bilje dobro vezano. Kada ste uvezali biljke ukrasite ih šarenim koncem. Ostavite biljke da se potpuno osuše pre nego što ih iskoristite, tj. zapalite, da osvežite vaš dom.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group