Enterijer - Saveti i ideje

Najjednostavniji uskršnji cvetni aranžman koji možete sami izraditi

I kada kažemo “najjednostavniji” to zaista i mislimo!

Bilo da ste osoba koja obožava da se poigrava raznim cvetovima, ili ste neko ko se naježi i od same pomisli na to, danas sa vama delimo “recept” koji svima uspeva iz prve – uskršnji cvetni aranžman koji možete napraviti za tili čas.

Osnovu ovog aranžmana čini korpica za koju se morate pobrinuti sami. Hoćete li se sjuriti na pijacu i za svoj uskršnji sto izabrati najlepšu fino pletenu, ili ćete možda iskoristiti neku koja već godinama skuplja prašinu na tavanu? Možda ste, pak, vi od onih koji ništa ne prepuštaju slučaju i za sve se sami pobrinu do kraja, pa tako zasučete rukave i napravite sami svoju korpicu?

Šta god odlučite bićete apsolutno u pravu, jedino što trebate imati na umu jeste da korpica treba biti dovoljno široka da u sebe primi užu visoku čašu ili neku vazu tog tipa, pošto će upravo ona biti njen “centar”. Takođe, vodite računa da korpica bude izrađena od nekog providnog materijala ili da bar razmak između njenih zidova bude nešto veći kako bi se ostatak dekora video onda kada za to dođe vreme.

A vreme dolazi onda kada se odlučite oko toga kakva ćete jaja staviti u istu tu korpicu. Ok, znamo da su u pitanju uskršnja (helloooo!) ali hoće li to biti jaja koja ste vi farbali, ili ćete možda posegnuti za “lažnjacima”? Opet sasvim nebitno, jedino što se računa je da su u pitanju razne boje, jer, znate već i sami, Uskrs voli šarenilo.

Nakon što ste u korpicu stavili jednu visoku čašu, postarajte se da dno korpice napunite dekorativnim kamenčićima kako bi jaja imala stabilnu osnovu a istovremeno i dobila na visini. Zatim preko postolja naređajte jaja i to tako da sve boje dođu do izražaja.

Ukoliko želite da im bude “udobnije” slobodno se možete potruditi da između nekih komada dodate neke veće listove ili neko simpatično parče tkanine. Sada kada ste jaja naređali u korpicu i oko čaše, vreme je da stavite tačku na “i” odnosno dodate neko lepo cveće u celu priču. Mi bismo se uvek odlučili za đurđevak ili šlajer (kao na slici). Ne samo da ovi sitni cvetovi deluju nepretenciozno i šarmantno, već istovremeno svakom ambijentu (do)daju na komforu i ljupkosti.

Izvor: purelykatie.com

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group