Kuhinjsko ostrvo: Ideje za mali prostor i svačiji budžet

Više slika

Više slika

Kuhinjsko ostrvo je korisni i višefunkcionalni predmet...

Bez obzira na to koliko je mali vaš prostor, pogledajte naše savete i ideje za kuhinjsko ostrvo i sigurno ćete dobiti inspiraciju za vašu kuhinju.

Čak i najmanje kuhinjsko ostrvo ima potencijal da pruži mnogo toga. Kada uzimate u obzir ideje za manje ostrvo, izaberite neko koje ima ove četiri mogućnosti:

1.Stvara dodatni prostor

2.Može se koristiti kao površina na kojoj ćete jesti

3.Ima dodatni prostor za odlaganje kao što su fioke, kuke ili police

4.Ima određenu veličinu koja ne smeta radnom delu u kuhinji

Praktična površina na kojoj se jede, mora da ima otvorene police kako bi vaše noge imale dovoljno prostora dok sedite.

Malo kuhinjsko ostrvo: Prolazi i otvori

Kada se jednom odlučite za dodavanje kuhinjskog ostrva u vašu kuhinju, koliko veliki bi trebalo da bude? Prema poznatim arhitektama, najbolje bi bilo da širina bude između 91,44cm i 106,68cm.

Najbolja mesta za njegovo postavljanje uključuje centar kuhinje ili da se „uglavi“ negde u obliku slova L.

Ako u vašoj kuhiji nema dovoljno mesta za ugrađeno ostrvo, izaberite neko koje je pokretno i koje se može pomerati i skloniti na drugu stranu prostorije. Ne morate kupovati kuhinjsko ostrvo po meri vaše kuhinje (dosta je skuplje), jer postoji mnogo varijacija za male kuhinje. Ovo su naše ideje:

Malo restoransko kuhinjsko ostrvo

Posetite radnju za restoransku opremu i uzmite industrijski, trgovački nerđajući radni sto. Lagani su, a čvrsti, dugo traju zbog nerđajućej čelika i ima ih u više veličina. Što je najbolje - nisu mnogo skupi.

Za veću upotrebu, izaberite onaj sa delom za peškire, tj. kukama za tekstil i sa otvorenom policom. Točkići koji se zaključavaju su vrlo korisni ako želite da pomerate vaše kuh. ostrvo, mada su oni uglavnom lagani, pa im točkići i ne trebaju za pomeranje.

„Mesarski blok“

Mesarski blok je idealna alternativa za kuhinjsko ostrvo. Površina je odmah spremna za upotrebu, a vi možete dodati i par barskih stolica kako bi stvorili površinu na kojoj možete jesti.

Kuhinjsko ostrvo od nameštaja

Jeftin i efikasan način da dodate ostrvo u malu kuhinju je da promenite svrhu nameštaja koji već imateu svom domu. Možete iskoristiti:

Sofa - sto

Sofa stolovi su dizajnirani tako da budu dovoljno uzani da stoje iza sofe ili na ulazu u kuću. Dostupni su različitim veličinama i stilovima i visoki su obično oko 76 centimetara što ih čini dobrim kuhinjskim ostrvom.

Kabinet

Reciklirajte stari ili vintedž kabinet u ostrvo. Potražite neke koje imaju dosta polica, fioka il ostale opcije za odlaganje stvari.

Barski sto

Visoki sto za ručavanje, sa dobrim proporcijama može biti odlično ostrvo za ručavanje, za pripremu hrane ili kao radna površina. Dodajte kuke sa strane za dodatno odlaganje.

„Lebdeće“ ostrvo

Pronađite prostor u kojem jednostavni mesarski blok može da posluži kao kuhinjsko ostrvo.

Kuhinsko ostrvo koje se može „sakriti“

Da li imate otvoreni deo u kojem ostrvo može da se odloži kada nije u upotrebi? Dizajnirajte kuhinjsko ostrvo koje će se uklapati u dimenzije ostrva. Najbolje bi bilo ako dizajnirate celu kuhinju, da uzmete u obzir jedan kuhinjski kabinet koji će se moći pomerati i koristiti kao dodatni prostor na različitim mestima.

„Kotrljajuće“ kuhinjsko ostrvo

Bez obzira na ostrvo koje korisitite, ako vam treba neko koje je mobilno, jednostavno mu dodajte točkiće. Izaberite poliuretanske točkiće koji imaju mehanizam za zaključavanje (sprečavaju pomeranje).

Ako želite još ideja, pogledajte našu galeriju. Sigurno će vam se neka svideti ili vam dati inspiraciju za još bolje uređenje vaše kuhinje.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group