Kućni vampiri: stvari u kući koje vam iz dana u dan uništavaju zdravlje

Dok mnogi ljudi troše velike sume novca na sigurnosnu opremu kako bi se zaštitili od opasnosti izvan svog doma, mnoge porodice su nemarne kada je u pitanju bezbroj opasnosti koje vrebaju unutar njihovih zidova.

U stvari, više nesreća se dešava kod kuće nego bilo gde drugde, često zbog naizgled bezopasnih proizvoda koje koristimo svaki dan.

Iako znamo da su razni proizvodi i uređaji za čišćenje samo neki od mnogih opasnih predmeta koji se mogu naći u savremenim domovima, postoji mnogo sumnjivih proizvoda sa skrivenim opasnostima, čije su posledice malo poznate.

Na primer ne možemo zanemariti da su nam hemikalije olakšale život. Zahvaljujući njima, lako držimo komarce na odstojanju, sprečavamo moljce da pojedu našu odeću i činimo da naše kuće za par minuta zamirišu na rosno prolećno jutro. Ali agencije za zaštitu životne sredine zaključuju da je unutrašnji vazduh možda zagađeniji od spoljašnjeg vazduha, a pošto u proseku provodimo 90 procenata svog vremena unutra, naš slatki dom možda ipak nije tako siguran.

Pored osveživača prostorija postoji još mnogo proizvoda koji mogu naštetiti našem zdravlju. U galeriji proverite sa kojim proizvodima i predmetima u domaćinstvu morate biti oprezni kako ne biste naškodili svom zdravlju.     

« 13 14 15 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group