Enterijer - Saveti i ideje

Kako kuhinju učiniti besprekorno čistom i blistavom?

Čak i ako ih ne vidimo, svesni smo da su tu.

Male sitne bakterije, virusi i druga mikro stvorenja, koja teže da se razmnožavaju u našoj blizini i narušavaju naše zdravlje. Iako nov nameštaj, akcentni zid i dekoracije mogu da učine da vaš enterijer izgleda lepše, oni ne mogu da ga učine čistijim i bezbednijim po vaše zdravlje. Postoje dani kada je potrebno poći od početka, uzeti krpu i sredstvo za čišćenje u ruke, pre estetkog ulepšavanja prostora. Danas pažnju posvećujemo kuhinji i fokusiramo se na to da je zaštitimo od bakterija i nečistoća.

Ako ste u svojoj kuhinji primetili insekte bilo koje vrste, moljce, mrave i slično, neophodno je da shvatite da postoji dublji problem koji zahteva brzo rešenje. Čistija kuhinja je organizovanija, ona koja probleme sa sitnim insektima i drugim štetočinama drži na bezbednom odstojanju. Kako to postići?

DRŽITE KUHINJU U BESPREKORNOM STANJU

Razmislite – šta privlači insekte. Prljavi sudovi i nezaštićena hrana. Dakle da biste sačuvali svoju kuhinju od navedenih neželjenih gostiju držite je uvek urednom i besprekorno čistom. Ako ste pobornik minimalizma, ono nije tako težak zadatak, pa čak i ako niste, razmišljajte u pravcu korisnosti – sve što vam nije zapravo potrebno, samo vam pravi problem sa odlaganjem i nepotrebno zauzima mesto nečem što biste mogli na njegovom mestu ostaviti. Takođe, navika planske kupovine, odnosno onog što vam je konkretno potrebno je daleko bolja opcija od gomilanja nepotrebnih stvari.

ZATVORENI ORMARIĆI

Iako je koncept otvorenih ormarića vrlo privlačan postoji izvesna prednost u ovom slučaju koja je data zatvorenim ormarićima. Svakako potrebno je da unutrašnjost ovih ormarića bude uredna i redovno proveravana, jer sve što tamo ostavite ako nije dovoljno dobro zatvoreno, u odgovarajućoj posudi predstavlja magnet za nezvane goste. Plastične i staklene tegle sa odgovarajućim poklopcima su detalj koji je neizostavan.

ČISTITE KUHINJU ŠTO JE PRE MOGUĆE

Odlaganje čišćenja kuhinjskih površina je jedan od najvećih uzroka pojave insekata, bakterija i nečistoće. Zaraza se u nečistim sredinama širi brzinom munje i ako kuhinjskim površinama ne posvetite dovoljno i blagovremeno pažnju, ugrožavate svoje i zdravlje svojih ukućana. Redovno bacanje smeća, čišćenje odvoda sudopere, brisanje kuhinjskog ostrva, kao i temeljno čišćenje frižidera ključni su za održavanje novoa čistoće u kuhinji na maksimalnoj visini.

Ž.J.

Izvor: Decoist

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group