Enterijer - Saveti i ideje

Kako da temeljno očistite vašu četkicu za zube?

Osim što posvećujete pažnju uzboru boje vaše četkice za zube, da li vodite i pored toga računa o njoj?

Bilo da je reč o klasičnoj ili električnoj četkici, priznaćete da je vaša četkica – težak radnik, koji minimum dva puta dnevno obavlja naporan posao. Uklanjanje komadića hrane, naslaga kamenca i bakterija sa zuba, desni i jezika – nije baš zanemarljiv posao. Da li je brzo ispiranje hladnom vodom nakon završetka pranja zuba, dovoljno? Pa, i ne baš, ako pitate stomatologe.

Na finim dlačicama vaše četkice za zube mogu se nalaziti tragovi zubne paste, bakterija iz usta, onih sa vaših ruku, a ako ostanu u otvorenom izdanju dolaze i u kontakt sa mikroorganizmima koji se kreću po kupatilu, a naročito su nepoželjni oni koji nastanjuju vašu wc šolju. Zvuči poražavajuće ali srećom uz sredstva koja vrlo verovatno imate kod kuće možete brzo i lako temeljno očistiti vašu četkicu za zube.

ŠTA VAM JE POTREBNO:

  • mala šolja

  • vodonik peroksid

  • antibakterijska vodica za usta na bazi alkohola

  • tablete za čišćenje zubnih proteza

POSTUPAK:

Isperite četkicu za zube temeljno toplom vodom. Pre i posle svake upotrebe četkice za zube, trebalo bi da je stavite pod mlaz što je moguće toplije vode. U malu šolju sipajte vodicu za ispiranje usta i stavite u nju četkicu glavom okrenutom ka dole. Ostavite je tako najmanje 5 minuta.

Zatim upotrebite rastvorenu tabletu za čišćenje zubne proteze i u nju potopite vašu četkicu za zube. Nakon 5 minuta, isperite pod mladom hladne vode. Nakon toga sledi čišćenje 3% vodonik-peroksidom. Potreban vam je svež vodonik-peroksid koji stvara male mehuriće dok sanira vašu četkicu. Nakon toga opet je provucite kroz mlaz hladne vode i biće spremna za pranje vaših zuba.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group