Kako da kupatilu date lični pečat

Kupatilo je ponekad zanemarena prostorija u odnosu na ostale delove doma, sa tradicionalnim belim nameštajem, svetlim pločicama i uobičajenim elementima. Dodavanjem vaših ideja kupatilu, implementiranjem dizajna koji odgovara vašem ukusu i odabirom jedinstvenih elemenata, kupatilo možete pretvoriti u omiljenu prostoriju za opuštanje. Ponekad, sve što kupatilu nedostaje jeste dodir vašeg ličnog stila kako biste podigli nivo udobnosti.

Ako razmišljate da preuredite svoje kupatilo komfor je prva stavka o kojoj treba da razmišljate. Međutim, komfor u velikoj meri utiče na vizuelne elemente kupatila, pa se dešava da zbog nje žrtvujete atraktivnost ove prostorije. Geberit je pripremio par saveta kako da date lični pečat vašem kupatilu i učinite ga zanimljivim i posebnim.

Izaberite temu

Pre svega treba da razmislite o tome kako želite da vaše kupatilo izgleda i kojom temom biste ga obeležili.

Razmislite da li je za vas kupatilo elegantnog i luksuznog dizajna, koje obiluje jedinstvenim elementima poput ogledala iz Geberit serije Xeno2 sa funkcionalnim i ambijentalnim osvetljenjem koje stvara prijatnu atmosferu. Ako ipak volite rustične elemente i kupatilo koje daje utisak topline, a da istovremeno ono izgleda luksuzno, birajte kupatilski nameštaj koji je savršeni spoj drveta i stakla, poput elemenata iz Citterio serije.

Nemojte se plašiti jakih boja

Ukoliko volite upečatljive boje, nemojte se plašiti da ih unesete u kupatilo i date mu poseban izgled. Pri opremanju kupatila većina ljudi se odlučuje za svetle boje što prostoru obezbeđuje svežinu i izgled čistog prostora, ali ga možete upotpuniti različitim bojama, a da ne narušite duh kojim pleni.

Kada govorimo o jakim bojama, ne mislimo nužno na peškire, staze i tuš zavese, već o zidu koji može potpuno promeniti prostor i dati mu vaš pečat. Obojite zid u svoju omiljenu jaku boju i dodajte nameštaj elegantnih, smernih ivica, svetlih tonova i prostorija će iz monotone bele prostorije brzo postati oaza u kojoj volite da se opuštate. U Geberit asortimanu potražite nameštaj poput onog iz serije Smyle koji se svojim jednostavnim dizajnom lako uklapaju sa jarkim bojama zidova.

Oplemenite prostor neočekivanim elementima

Dodavanje neočekivanih elemenata vašem kupatilu može biti zabavno. Razmislite van okvira i dodajte kupatilu nameštaj ili predmete koje obično u ovim prostorijama ne biste videli. Poput ramova za slike sa citatima, vaze sa cvećem ili maleni stočić na kom ćete poređati ukrasne sapune i sveće.

Umesto klasičnih plafonskih lampi možete iskoristiti specifične lustere ili sobne lampe. Takođe, možete oplemeniti prostor foteljom jarkih boja, a umesto klasične staze za kupatilo možete iskoristiti šarene ćilime.

Biljke su još jedan od elemenata koji nisu česti u kupatilu, ali njihovim unošenjem možete dobiti posebnu svežinu u ovoj prostoriji. Potrebno je malo kreativnosti da se napravi velika razlika.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group