Enterijer - Saveti i ideje

Ideje za uštedu prostora u stanu – Marfi kreveti

Život u malom stanu dolazi sa svojim ograničenjima.

Ako u njemu nemate fizički dovoljno mesta za postavku kreveta na kom biste spavali, a zaista ne želite da se lomite na kauču ili da pravite sobe u potkrovlju, opcija koja vam se nudi je u pogledu Marfi kreveta. Ovi kreveti predstavljaju revolucionarno otkriće na polju uređenja malih stanova, jer savršeno uspevaju da pomire dve krajnosti – nedovoljno prostora za krevet normalnih dimenzija i želju da na njemu ipak spavate.

 

Marfi krevet je varijanta koja se pretvara u ormar naslonjen na zid kada se ne koristi. Umesto statičnog kreveta koji bi inače zauzimao dragoceni prostor, kada podignete Marfi krevet dobijate dodatni prostor u stanu koji možete koristiti na neveroavtno mnogo načina. Negde na prelazu u 20. vek William L Murphy je dizajnirao ovaj krevet, uredno ga "ugiravši u ormar", inspirisan nedostatkom prostora u svom malom studiju. Potom je osnovao kompaniju pod nazivom Murphy Wall Bed Company, i patentirao svoj proizvod 1911. godine.

Pozitivna strana ovih kreveta je ta što mogu svoje mesto pronaći u svakoj sobi i biti lako skriveni od pogleda iza vrata ormara. Bilo da vaši mališani imaju vrlo malu sobicu i da im ukoliko u njoj postavite klasičan krevet oduzimate dragoceni prostor za igru, ili vam je potreban dodatni prostor za spavanje kada vam dođu gosti – Marfi krevet je vaša savršena odluka. Za razliku od svih drugih komada nameštaja koji vam se nude u pogledu spavanja, s Marfi krevetom uvek imate na raspolaganju krevet koji vam odgovara ne samo po dimenzijama već i po svojoj udobnosti.

Zavirite u našu galeriju i otkrijte čudesni svet Marfi kreveta.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group