Ideje za uskršnju dekoraciju doma

Kada je reč o dekoraciji enterijera u vreme uskršnjih praznika, najčešće se govori o ukrašavanju stola.

Valjda je to sasvim logično s obzirom na činjenicu da je Uskrs najradosniji hriščanski praznik koji podrazumeva okupljanje porodice za bogatom trpezom. Pa ipak, ne treba zaboraviti da i ostatak doma zahteva našu punu pažnju, a ukoliko želite da se u potpunosti pripremite za predstojeći praznik, vreme je da krenete sa prvim konkretnim koracima.

Svež svečani izgled – to je ono što trebamo da postignemo, jer Uskrs tako elegantno hoda ruku pod ruku sa prolećem. Zato se moramo potruditi da upravo ovo godišnje doba unesemo ne samo u dnevnu sobu, već i u kuhinju, spavaću sobu, predsoblje pa i eventualni vrt ili terasu.

Kao i obično, valjalo bi krenuti od samog ulaza. Iako su venci tradicionalni ukras koji se vezuje za Božić, možete ih vrlo kreativno iskoristiti i u svakoj drugoj prilici – Uskrs je jedna od njih. Samo ovoga puta napravite kombinaciju sa živopisnim prolećnim biljkama i cvećem i okačite je na ulazna vrata.

A ukoliko baš želite biti temeljni, možete se slobodno poigrati i sa ukrašavanjem ostatka dela koji vodi do ulaza, pa tako na primer, dekorisati i poštunsko sanduče. Za ukrašavanje terase i bašte koristite ukrase poput uskršnjih jaja, uskršnjih zečeva i drugih prepoznatljivih simbola.

Na kraju, kada je sam enterijer u pitanju, svaki mali kutak može imati koristi od vaše sklonosti ka detaljima. Tako, na primer, posuda za salatu mogu postati i veštački zečići i pilići, staklene posudice različitog oblika možete napuniti slatkišima i bombonama u vidu uskršnjih šarenih jaja, a neke efektnije vaze možete iskoristiti za specijalan deo doma koji želite posebno naglasiti.

Praznici su vreme kada je svima dozvoljeno da budu kreativni – pa čak i onima koji nisu naročito vični u ovim stvarima. Stoga prigrlite svoje najmilije, pustite mašti na volju i poigrajte se sa simbolikom Uskrsa najbolje što znate!

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group