Ideje za posteljinu: Kako da imate luksuzni krevet, kao iz hotela

Više slika

Više slika

Mi provodimo 1/3 života spavajući i satima ležeći na krevetu, pa zašto ne bismo to vreme napravili kao luksuzni doživljaj od pet zvezdica?

Želimo sa vama da podelimo ideje za posteljinu, kako bi vaš krevet postao udoban, moderan i prelep, baš kao i luksuzni hotelski krevet.

Saznali smo iznenađujuće i vrlo pomoćne savete o tome kako da prostor za spavanje bude prelep. Glavno saznanje je da se sve ideje svode na svih pet slojeva na krevetu.

Kako početi?

Posteljina je odlična stvar za dodavanje boja, dezena i luksuza u spavaću sobu. Kada mislimo na ideje za posteljinu, mislimo na sve slojeve: od dušeka do poslednjeg prekrivača na krevetu.

Jedna od važnijih komponenti dekorisanja kreveta je biranje palete boja. Za čaršave su najbolje neutralne boje (kao što je bela), kombinovane sa jednobojnom teksturom, dok su jarke boje i različiti dezeni za:

- dekorativne jastuke
- navlaku za jorgan
- dekorativnu ćebad

Za modernu sobu, čiji je naglasak na krevetu, povežite boju koja čini temu spavaće sobe sa uzglavnom daskom kreveta, velikim umetničkim delom na zidu ili sa tapetama na zidu iza kreveta.

Birajte klasične boje za podlogu na kojoj ćete dodavati jarke boje i dezene, jer je to tajna dobro dizajniranog kreveta. Sa ovim dizajnom ćete moći lako da menjate izgled sobe, a pritom ćete i uštedeti.

Ovo su pet ideja za svih pet slojeva, zbog kojih ćete moći da spavate u luksuznom stilu:

Prvi sloj: Dušek i pokrivači za njega

Dobar dušek je osnova dobrog noćnog spavanja. Možete obnoviti dušek tako što ćete staviti još jedan dobar sloj (kao što je na primer prostirka) koji će krevetu dati mekani osećaj. Ako izaberete prostirku od memorijske pene, vaš krevet će imati sloj kao mekani kolač u koji ćete moći da uronite svake večeri.

Drugi sloj: Čaršavi

Hoteli troše mnogo vremena i novca u proučavanju onoga što krevet čini udobnim. „Hilton“, „Hajat“ i „Marriott“ su hoteli koji su otkrili tajnu jednog očaravajućeg kreveta: pamučni čaršavi.

Iznenađujuće je to što su mušterije rekle da je jeftinija vrsta čaršava udobnija nego neke skuplje vrste.

Treći sloj: Jastuci
Jastuci za spavanje

Jastuci su bitni za udobnost kreveta i dizajn. Međutim tu mora da postoji balans između premalo jastuka i previše njih. Stručnjaci tvrde da su dva jastuka, regularne veličine najbolja za maksimalnu udobnost.

Ako imate alergiju na perje ili bilo koju drugu vrstu materijala od koje je sačinjen jastuk, postoje i hipoalergeni jastuci.

Na kraju krajeva, vi izaberite jastuk za koji mislite da će vam biti odličan.

Dekorativni jastuci

Kada izaberete jastuke za spavanje, na red dolazi i dekorisanje kreveta sa dekorativnim jastučićima. Ovo je vaša prilika da dodate jedinstveni i jarki „dodir“ krevetu. Izaberite omiljeni dezen i boju, koja će se slagati uz dizajn sobe i odaberite:

- veliki čvrsti jastuk (koji se stavlja iza svih, kao potpora)
- dva jastuka veličine 25x25 cm
- nekoliko jastuka veličine od 16 do 20 inča
- takođe možete uzeti dva veća jastuka za potporu, veličine kao običan jastuk za spavanje

Četvrti sloj: Prekrivač ili jorgan

Perjani jorgan je praktičan i luksuzan izbor za prekrivač. Perje je mekano i odličan je izolator tokom leta ili zime, što jorgan čini dobrom investicijom. Ukrasite jorgan sa kvalitetnom navlakom za njega.

Peti sloj: Dekorativno ćebe

Dekorativno ćebe je postalo popularan dodatak krevetu. On je odličan dodatni sloj koji upotpunjava taj „luksuzni“ izgled i koji dobro dođe da se pokrijete kada je hladno. Presavijte ćebe i prebacite ga preko ivice kreveta.

Kada budete birali ovo ćebe, imajte na umu dekorativne jastuke - neka budu sličnog dizajna, boja i sa sličnim dezenom.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group