Ideje za farbanje uskršnjih jaja

Ukrašavanje i bojenje uskršnjih jaja je tradicija poput ukrašavanja jelke za Božić...

Davno su prošli dani kada je vaša jedina opcija bila da kupite kesice boja koje možete naći u prodavnici. Sada više nego ikada postoji bezbroj mogućnosti za ukrašavanje i stvaranje jedinstvenih i prelepih jaja.

Bilo da ste početnik ili stručnjak u dekorisanju jaja, vaša korpa će ovog Uskrsa sigurno impresionirati sve vaše goste i ukućane.

Dok su obična bela kokošja jaja sjajno prazno platno za sve vrste projekata, predlažemo da eksperimentišete sa različitim vrstama jaja.

Jaja dolaze u neobičnim bojama i različitim veličinama, pa je zabavno da ih kombinujete. Sva jaja koja koristite za ukrašavanje izbrišite sirćetom pre nego što krenete sa bojenjem (na taj način će primiti boju ravnomernije), jer je ovaj korak od ključnog značaja za neke specijalne vrste jaja.

Braon kokošja jaja

Ova jaja su identična kao i bela kokošija jaja, ali imaju braon ljusku. Kada su potopljena u boji, ona preuzmu tamniju nijansu boja. Dodajte ih u miksu za širi spektar obojenih jaja.

Guščja i jaja noja

Ova jaja su velika i imaju glatku belu ljusku. Pre bojenja površinu obrišite papirnim ubrusom koji je prethodno natopljen u belom sirćetu. Takođe, dodajte jednu kašiku sirćeta u boju za farbanje. Tako će debela ljuska bolje prihvatiti boju. Na suprotnom kraju spektra su jaja prepelice. Ova jaja su veoma mala i lepa za ukrašavanja.

Danas želimo da sa vama podelimo ideje i pomognemo vam da ofarbate uskršnja jaja na što kreativniji način:

1.Sjajna uskršnja jaja

Sjaj nikada nije loša stvar. Ako želite da obojite jaja i učinite da izgledaju svečano i drugačije, sjaj je odličan izbor. Napraviti uskršnja sjajna jaja nije teško i predstavlja projekat koji deca mogu da urade zajedno sa vama i tako se zabave. Potrebno je samo da odaberete boju kojom želite da ofarbate jaja, a zatim izaberete sjaj koji ćete pomešati sa tim bojama. Malo lepka će držati sjajne čestice ili sitne šljokice na mestu, a vaša jaja će magično svetlucati.

2. Jaja posuta mrvicama

Deca vole mrvice i oni će apsolutno uživati u projektu ukrašavanja jaja jestivim mrvicama. Izaberite mrvice u lepim pastelnim tonovima. Možete da kreirate šarena i predivna jaja pomoću mrvica, a možete ih zalepiti lepkom ili belancetom. Ukoliko mrvice lepite lepkom, imajte na umu da mrvice ne koristite za jelo. Možete koristiti bilo koju vrstu ili boju mrvica i kreirati prelepa jaja koja su jedinstvena i zabavna.

3. Zlatna uskršnja jaja

Umesto bojenja celog jajeta, zašto ovog Uskrsa ne bi jaja samo ukrasili zlatnom bojom koja izgleda vrelo elegantno? Možete obojiti polovinu jajeta zlatnom bojom, dok će drugi deo ostati u beloj boji. Takođe, možete iskoristiti vašu spretnu ruku i nacrtati tufnice ili motive Uskrsa, poput uskršnjeg zeke.

4. Crno bela uskršnja jaja

Crna i bela boja zajedno izgledaju veoma elegantno i lepo na uskršnjim jajima. Ako imate nameru da uradite nešto zaista drugačije, zašto ne bi sva vaša jaja bila crna i bela? Možete uraditi razne dizajne sa belom i crnom bojom i celokupni izgled je apsolutno predivan.

5. Uskršnja jaja ukrašena trakom

Vi u stvari ne morate da ofarbate jaja uopšte. Možete samo da koristite samolepljivu traku, a ovo je odličan način za mlađu decu da pomognu u dekorisanju jaja bez nereda koji dolazi zajedno sa bojama. Moraćete da izaberete različitih boje i dezene za trake, koje možete pronaći u prodavnicama.

6. Ombre uskršnja jaja

Ako želite da koristite ofarbana uskršnja jaja za ukrašavanje i dekorisanje vašeg stola, predlažemo da odaberete Ombre. Ova postepena promena u nijansi boja je lepa i izgleda sjajno na trpezarijskom stolu. Odaberite boju prema svojoj želji i onda samo ofarbajte jaja. Razlika u boji nastaje u zavisnosti od prirodne boje jajeta i koliko dugo jaja stoje potpoljena u boji.

7. Grafički dizajn uskršnjih jaja

Zašto se zadovoljiti običnim ofarbanim jajima kada možete napraviti moderne, grafičke dizajne? Ova grafički dizajnirana uskršnja jaja veoma se jednostavno stvaraju i ovo je takođe odličan projekat za decu svih uzrasta. Ako vaši mališani vole da pomažu u farbanju jaja, oni će obožavati da kreiraju ovaj grafički dizajn. Treba vam traka koju ćete koristiti da kreirate dizajn i ostalo je samo tradicionalno bojenje.

8. Botanička uskršnja jaja

Kada priroda umeša svoje prste nastaju prava remek dela. Ova botanička uskršnja jaja su divna, a da bi kreirali jaja sa motivima prirode morate koristiti pravo lišće i druge biljke koje će vam pomoći u dizajnu. Odaberite omiljene listiće, cveće, grančice, detelinu, a zatim jaje umotajte u prozirnu čipku ili tanku čarapu. Učvrstite gumicom. Stavite jaje u rastvorenu boju, a nakon samo nekoliko minuta vaše jaje će izgledati predivno. Proces je veoma jednostavan i ova jaja zaista daju svedočanstvo prirodi.

9. Uskršnja jaja ukrašena čipkom

Za zaista elegantan izgled uskršnjih jaja čipka je uvek dobar izbor. Čipkom pokrivena uskršnja jaja izgledaju otmeno i zaista ih je lako napraviti. Isecite čipku na deblje trake, koje ćete obmotati oko jajeta. Zatim ofarbajte jaje. Kada uklonite čipku, jaje će dobiti obrasce koji predstavljaju mustru čipke koju ste odabrali.

10. Metalik uskršnja jaja

Želite nešto zaista moderno i jedinstveno? Isprobajte ova metalik uskršnja jaja. Ona su svetla i šarena, a zlato i srebro daju jajima zaista sofisticiran izgled. Možete stvoriti bilo koji dizajn. Tufnice ili pruge izgledaju zaista dobro ili možete biti kreativni i odlučiti se za komplikovanije dizajne.

Nadamo se da smo vas inspirisali i pomogli da uživate u farbanju i dizajniranju jaja sami ili sa porodicom. Pogledajte inspirativne predloge u galeriji i želimo vam srećan praznik!

« 14 15 16 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group