Crno-beli Uskrs? Što da ne!

Više slika

Više slika

Da li biste bili voljni da se, bar na kratko, odreknete tradicije i isprobate crno-belu šemu boja za Uskrs?

Sa dolaskom proleća, u nama se budi neodoljiva želja da eksperimentišemo sa različitim stilovima i da se poigravamo sa najraznovrsnijim bojama. Ništa čudno, proleće je doba kada dočekujemo i najradosniji hrišćanski praznik koji najčešće povezujemo upravo sa živopisnim nijansama koje nalazimo u prirodi: zelenom, crvenom, plavom, žutom...

Ali, s vremena na vreme nije loše isprobati i nešto jednostavniji izgled prazničnog doma. Šta mislite o crno – beloj kombinaciji, na primer? Znamo da je Uskrs tradicionalno jedan od najživopisnijih praznika, te da će stvaranje uskršnje proslave bez oslanjanja na boju biti jedan od najtežih izazova do sada. Ali to ne znači da će biti i nemoguća misija!

Korišćenje pojednostavljene palete crno-bele, zajedno sa manjim akcentima pastelnih boja znači fokusiranje na smele šare koje će vam pomoći da u svom domu stvorite moderan i jedinstven izgled. Kao što ćete i sami videti u našoj galeriji – sve, apsolutno sve – dolazi u obzir: od crno-belih kariranih stolnjaka, preko crno-belih ukrasa i figurica koje su u vezi sa praznikom, pa sve do tradicionalnih uskršnjih jaja koje ćete takođe ofarbati u ovu kontrastnu kombinaciju kako bi sve izgledalo “pod konac”.

Dvobojni sto zaista može delovati neverovatno privlačno ukoliko ga ispunite belim keramičkim vazama i zečevima sa crno-belim leptir mašnicama, monohromatskim salvetama ili priborom za ručavanje. Obogatite svaki kutak svog doma i nekom lepom crno-belom prostirkom, ili svoje dekorativne jastučiće počastite jastučnicom u istom dezenu. Na svoj stočić u dnevnom boravku postavite crno-bele kutije sa poklonima, ili staklenu činiju ispunite crnim i belim bombonama koje ste kupili specijalno za ovu priliku.

Koliko god čudno i neprimereno delovalo, crno-bela kombinacija je simbol spajanja suprotnosti a sve u cilju stvaranja novog, lepšeg i boljeg života. Ako uzmemo u obzir da je bela asocijacija na nevinost, čistoću i odanost, a da se crna povezuje sa plemenitošću, moći i jasnoćom, postaje jasno zašto baš ova kombinacija može biti “bingo” kada je uskršnja dekoracija doma u pitanju!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group